Enthousiaste Werkleider Groen (v/m)

Wij geloven dat werk een belangrijke bijdrage levert aan de zelfredzaamheid van mensen en aan een zinvol bestaan. Wij zetten ons met hart en ziel in voor die mensen voor wie het krijgen en vervullen van een baan op de reguliere arbeidsmarkt, geen vanzelfsprekendheid is.

Met onze jarenlange expertise in begeleiding van deze doelgroep en de infrastructuur binnen Wedeka met een grote variëteit in werksoorten, begeleiden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee vergroten we de eigen kracht van onze medewerkers en hun kansen op het verkrijgen van een reguliere baan. We bevorderen participatie en vervullen zo een maatschappelijk doel.

We leveren diensten en producten van goede kwaliteit aan vele trouwe klanten en/of detacheren medewerkers bij reguliere bedrijven en gemeenten en dragen zodoende bij aan het betaalbaar houden van de voorziening.

Wij bieden een passende en beschutte werkplek of een leer/werktraject in één van onze vele werksoorten en zijn hierdoor een belangrijk arbeidsmarktinstrument in de regio.

Wedeka is een organisatie in ontwikkeling op weg naar een breed Leer/werkbedrijf. Voor Groen & Infra Veendam zijn wij op zoek naar een:

Enthousiaste Werkleider Groen (v/m)

Heb je ruime kennis en ervaring in de aansturing van medewerkers in de groenvoorziening?

Wil jij een bijdrage leveren aan activering en ontwikkeling van mensen? Ben jij een sociaal bewogen persoon, die mensen motiveert en stimuleert en daarbij de kwaliteit en het resultaat van het werk in het oog houdt? Dan komen wij graag in contact met jou.

Jouw rol

Wij zoeken iemand die zich samen met het team enthousiast inzet voor werk en ontwikkeling. .

Als werkleider stuur je de werkzaamheden in de groenvoorziening aan, namelijk aanleg en onderhoud van het Groen voor gemeenten, instanties en particulieren. Je onderhoudt goede contacten met opdrachtgevers en leveranciers. Je geeft leiding aan ca. 30 medewerkers. Het betreft deelnemers aan een leerwerktraject gericht op ontwikkeling en uitstroom en medewerkers met een dienstverband wsw of beschut werk. In het kader van ontwikkeling begeleid en activeer je medewerkers op methodische wijze. Dit geef je vorm samen met een team van collega’s en deskundigen. Daarbij draag je zorg voor het realiseren van balans tussen het realiseren van het werk in de groenvoorziening en de ontwikkeling van de medewerkers.

Wij vragen

 • Ruime kennis van en ervaring met groenvoorziening (MBO+ niveau richting groenvoorziening);
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het begeleiden en aansturen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Praktische, open en directe stijl van leidinggeven en ruime leidinggevende ervaring;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;
 • Inlevingsvermogen en doortastendheid;
 • Een stevige persoonlijkheid, stressbestendig en weerbaar;
 • Ervaring in het samenwerken met zowel collega’s als externe partners (o.a. opdrachtgevers, werkgevers, begeleiders, ouders, hulpverleningsinstanties);
 • Een stimulerende, betrokken en flexibele houding;
 • Doel- en resultaatgerichtheid;
 • Goed kunnen plannen en organiseren;
 • Professionele werkhouding en kwaliteitsgerichtheid;
 • Zelfreflecterend en lerend vermogen.

Informatie en sollicitatie

We bieden een interessante afwisselende functie die volop in ontwikkeling is.

Het betreft een dienstverband van 36 uur per week.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de locatiemanager Marcel van der Meer via 06-51245852 of 0598-696477. Jouw sollicitatie kun je tot 10 maart 2021 sturen naar rhidding@wedeka.nl.