Enthousiaste en betrokken werkcoach Jongeren 27-

Mee doen draagt bij aan zelfvertrouwen en functioneren in onze samenleving. In het Trainings- en Diagnosecentrum (TDC) Veendam werken de gemeente Veendam en Wedeka Bedrijven samen aan het vergroten van deze participatie. Dit gebeurt door samen op zoek te gaan naar mogelijkheden, trainen en coachen, het bieden van werkervaringstrajecten en toeleiding naar opleiding of werk.

Het TDC Veendam is per direct op zoek naar een

Enthousiaste en betrokken werkcoach Jongeren (27-)

 

Wat ga je doen?

Als werkcoach motiveer, stimuleer en activeer je jongeren onder de 27 jaar (terug) naar school of naar de arbeidsmarkt. Hierbij ligt de focus op doorgroei via een werkervaringstraject naar een participatiebaan of reguliere baan.

Bij het TDC staat de jongere centraal waardoor er vaak sprake is van maatwerk. Je werkt veelal met mensen die vallen onder de Participatiewet. Je begeleidt, coacht, motiveert en maakt optimaal gebruik van de regelruimte en jouw ervaring door in te schatten welke stappen er nodig zijn om weer deel te nemen aan de maatschappij. Dit betekent ook dat je beoordeelt of de jongere scholingsplicht heeft.

Werken, ontwikkelen en leren staan centraal en versterken elkaar, waarbij er onder meer aandacht is voor werknemersvaardigheden op de werkvloer. Je informeert over rechten en plichten en confronteert wanneer er sprake is van plichtsverzuim. Je verzorgt groepstrainingen en je zorgt voor adequate terugkoppeling en voortgangsrapportages.

Je werkt als werkcoach jongeren in een veelzijdig team samen met externe partners zoals hulpverleningsorganisaties, welzijnsorganisatie De Basis, ouders, scholen en werkgevers.

Wat verwachten we van jou?

We zijn op zoek naar een bevlogen collega met goede communicatieve vaardigheden die ervaring en affiniteit heeft met het werken met jongeren. Je beschikt over een HBO- of MBO+ werk- en denkniveau. Ervaring met training, begeleiding en coaching, bij voorkeur met jongeren, en kennis en ervaring in het werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is gewenst.

Je hebt een empathische en doortastende persoonlijkheid, bent resultaat- en oplossingsgericht, flexibel en creatief. Je vindt het fijn om zowel met collega’s als externe partners samen te werken, legt verbanden en verbindingen. Je hebt een open, stimulerende en betrokken houding.

 

 

Informatie en sollicitatie

We bieden een dienstverband van minimaal 28 en maximaal 32 uur per week in een enthousiast team dat bestaat uit werkcoaches, jobcoaches en werkgeversadviseurs. De meeste collega’s van het TDC Veendam werken 1 dag per week thuis.

Een dagdeel meelopen is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, salarisschaal 8 of 9 CAO SGO.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met José Molle, manager TDC, 06-53397523

Wil je solliciteren? Leuk!

Stuur jouw sollicitatie vóór 25 juni 2023 naar Elsa van Dijken, personeelsconsulent, evdijken@wedeka.nl of naar Electronicaweg 29, 9503 GA Stadskanaal.