Medewerker Marketing & Sales Support

Wie zijn wij?

Jij kent ons al! RTV Noord hoort bij Groningen als de Martinitoren, het Peerd van Ome Loeks en Ede Staal. We willen onmisbaar zijn voor alle Groningers. Elke dag weten we veel Groningers te bereiken via online, social, televisie en radio. Misschien kijk en luister jij ook regelmatig en kwam je zo op het spoor van deze mooie vacature!

Wie ben je?

 • Marketing en verkoop passen bij jou. Met jouw commerciële instelling breng jij de afdeling commercie & marketing, en daarmee RTV Noord, elke dag dichter bij onze doelgroepen.
 • Je bent ondernemend en je houdt van plannen en organiseren.
 • Je bent communicatief vaardig en je hebt een commerciële klantgerichte houding.
 • Je hebt oog voor detail en je bent handig in het gebruik van online systemen.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op het gebied van sales, media en online marketing.
 • Je bent een teamplayer die successen graag samen viert.

In deze uitdagende functie ga jij onder andere aan de slag met:

 • Het signaleren van kansen en trends voor sales en campagnes.
 • Het uitwerken van marketing campagnes, zowel off- als online.
 • De inkoop van drukwerk en merchandise artikelen.
 • De ondersteuning van de salesafdeling met onder meer nieuwe brochures, blogs en nieuwsbrieven, het maken van offertes, campagnevoorstellen en het plannen van reclameblokken.
 • Het enthousiasmeren van (potentiële) klanten met commerciële acties en acquisitiewerkzaamheden.
 • Het in de markt zetten van nieuwe en bestaande producten en programma’s.
 • Het promoten van onze website, Radio en TV Noord op alle denkbare manieren.

Wat neem je mee?

Je ziet kansen, hebt volop ideeën, een praktische instelling en je kunt de vertaalslag van strategie naar de praktijk maken. Je bewaart het overzicht. Je zorgt voor een vlotte uitvoering van je plannen. Je maakt samen met je collega’s de mooiste projecten en campagnes, die worden gezien door honderdduizenden Groningers. Dat vind jij mooi.

Je bent in het bezit van allround marketing kennis en kent de mogelijkheden van diverse online én offline marketingmiddelen. Je ziet het belang van een goede integratie van marketing en sales en speelt daar zelf een verbindende rol in.

Wat krijg je daarvoor terug?

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan op de afdeling Marketing & Commercie met 7 directe collega’s. Daarnaast werk je ook geregeld samen met collega’s van de redactie.

Als je nog niet over alle gevraagde vaardigheden beschikt, zorgen wij voor goede interne opleiding en begeleiding.

Je krijgt een salaris dat volgens de omroep cao is ingedeeld in schaal F met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.495,- en maximaal € 3.670,- bij een fulltime aanstelling. Je krijgt van ons een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling/verlenging. In overleg kun je een deel van de week thuiswerken. Een telefoon, een laptop van de zaak en een reiskostenvergoeding horen bij deze functie.

Functie-eisen

We komen graag met je in gesprek als je aan één of meer van de onderstaande eisen voldoet:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van sales of marketing.
 • Je hebt veel ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent buitengewoon leergierig en je kunt ons op een creatieve manier overtuigen van je geschiktheid.

Daarnaast ben je niet bang om (nieuwe) klanten te benaderen via e-mail, LinkedIn, WhatsApp of de telefoon. Het lijkt je leuk om de regionale omroep van Groningen nog beter op de kaart te zetten. Je bent proactief en creatief en je kunt meedenken over vormgeving. Verder ben je communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), initiatiefrijk en gericht op samenwerken.

Goed om te weten

Wij willen een afspiegeling zijn van de Groningse samenleving. Wij vinden het belangrijk om zo divers mogelijk te zijn en nodigen daarom iedereen die zich aangesproken voelt van harte uit om te reageren op deze vacature.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Date Hoiting, Hoofd Marketing & Sales, telefoonnummer: 050-3186655. Je cv en motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk 18 juni via . De gesprekken vinden plaats in de laatste twee weken van juni.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.