Pedagogisch medewerker

Deze baan

De Lindenborg is een locatie van rsg de Borgen. Deze school onderwijst ruim 1100 leerlingen op de niveaus havo en vwo. De begeleiding en ondersteuning van leerlingen neemt op de Lindenborg een belangrijke plaats in. Dit wordt in de eerste plaats gedaan door vakdocenten en mentoren, maar sommige leerlingen hebben specifiekere begeleiding nodig. Wij denken dat een time-outlokaal (lokaal 40) een goede aanvulling is op ons ondersteuningsaanbod. Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker die dit lokaal kan gaan bemensen.

Wij zoeken

De Lindenborg, onderdeel van rsg de Borgen, zoekt met ingang van 1 oktober 2020 een Pedagogisch medewerker.

++Verantwoordelijkheden en taken++ Als pedagogisch medewerker ben je onderdeel van het ondersteuningsteam van de Lindenborg. Je verantwoordelijkheden liggen voornamelijk op de volgende twee gebieden: Ten eerste bied je dagelijkse opvang en (extra) ondersteuning en begeleiding aan leerlingen die dat nodig hebben, binnen de wet- en regelgeving, de kaders van het Passend Onderwijs en het beleid van rsg de Borgen. Je draagt hierbij zorg voor de coaching van leerlingen, m.n. op het sociaal-emotionele vlak en in mindere mate op het vlak van leerproblematiek. Ook ben je ondersteunend richting mentoren en vakdocenten. Het tweede aandachtsgebied is het verzuim van leerlingen. Je monitort opvallend en veel verzuim en gaat in gesprek met leerlingen met hoog verzuim. Hierbij onderhoud je ook contacten met ouders, mentoren en (ondersteunings)coördinatoren.

++Kwalificaties en vaardigheden++ Een pedagogisch medewerker: -Kan goed organiseren en heeft een hbo werk- en denkniveau; -Heeft kennis van de doelgroep; -Kan plannen van aanpak opstellen en uitvoeren voor leerlingen met een specifieke hulpvraag; -Communiceert zowel schriftelijk als mondeling uitstekend; -Beschikt over goede gesprekstechnieken; -Is stressbestendig; -Beschikt over organiserend vermogen: is doelgericht en oplossingsgericht; -Is in staat om collegas op de hoogte te houden en te begeleiden op het gebied van de extra begeleiding.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een plezierige werkomgeving. Deze baan betreft vooralsnog een pilot van twee jaar. De functie wordt gewaardeerd in een schaal 8 van het cao vo met een maximum salaris van € 3.467,-- per maand bij een volledige betrekking, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.

Vragen?

Uitgebreide informatie over rsg de Borgen vindt u op onze website www.rsgdeborgen.nl. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met de heer Roel Swint of mevrouw Eliza Kooistra, docenten Lindenborg, tel. (0594) 85 45 30.

Geïnteresseerd?

Word je enthousiast bij het lezen van deze vacature en denk je dat je de geschikte kandidaat bent? Dan verzoeken we je digitaal te solliciteren via de knop "solliciteer nu".Graag ontvangen wij jouw reactie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 25 september 2020.

Solliciteer nu