directeur-bestuurder | dbieb

dbieb is een moderne bibliotheek met vijf vestigingen in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel. dbieb is de meest openbare plek van stad en dorp waar je zonder drempel naar binnen kunt lopen. Om inspiratie op te doen, om te lezen, te ontdekken, te leren of om mensen te ontmoeten. dbieb is er niet alleen voor de trouwe leden; dbieb is er voor iedereen, van 0 tot 100, die zich wil blijven ontwikkelen.

‘dé plek voor iedereen’

In de samenleving ziet dbieb hoe belangrijk het is om een plek te creëren die laagdrempelig is voor iedereen. Dat is dbieb: dé openbare plek van stad of dorp waar je altijd welkom bent en waar je zo binnen kunt lopen. Niemand verwacht hier iets van je. dbieb is een plek waar je elkaar ontmoet en kunt praten over alles wat je bezighoudt. De leden en bezoekers denken actief mee over de invulling van de programmering. dbieb luistert naar de behoeften van haar inwoners en omarmen hun initiatieven

‘Wij inspireren iedereen om zich een leven lang te ontwikkelen.’

Dat kan alleen wanneer je gestimuleerd wordt om nieuwe dingen te blijven ontdekken. Als je op de hoogte bent van actuele thema’s, kennismaakt met nieuwe vaardigheden en Friese- en andere culturen kunt ontdekken. Op deze manier verbreedt dbieb de horizon van haar leden en bezoekers.

‘Je bent nooit te oud om te leren en nooit te jong om ermee te beginnen.’

bestuur

dbieb werkt op basis van een raad van toezicht-model. De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk voor het bestuur, het management en de inhoudelijke en financiële prestaties van de bibliotheek. De raad van toezicht houdt toezicht op het bestuur van de directeur-bestuurder en staat de directeur-bestuurder met raad ter zijde.

Als directeur-bestuurder ben je eindverantwoordelijk voor het managen en besturen van de bibliotheekorganisatie. In de praktijk van alledag werkt de directeur-bestuurder samen in een collegiaal model met de manager bedrijfsvoering en de manager onderwijs & informatiebeleid; zij stemmen vervolgens hun werkzaamheden nauwgezet af met lijnverantwoordelijken.

dbieb is op zoek naar een inspirerende en ondernemende

🟥 DIRECTEUR-BESTUURDER

Als ontwikkelingsgerichte directeur-bestuurder geef je vanuit strategisch leiderschap vorm aan een heldere visie op de rol van dbieb in goed evenwicht met de maatschappelijke opdracht. Vanuit denk- en daadkracht ontplooi je de organisatie om deze van toegevoegde waarde te laten zijn voor de samenleving, nu en in de toekomst.

Meer informatie kun je vinden op onze website.