bestuurssecretaris | woningcorporatie Wierden en Borgen

Wierden en Borgen

Wierden en Borgen is een middelgrote woningcorporatie in Noordwest Groningen. Wierden en Borgen ontwikkelt en beheert goede en betaalbare huisvesting voor mensen die dat niet zelfstandig kunnen. Wierden en Borgen is open, klantgericht en actief betrokken. De medewerkers zijn bevlogen in hun werk omdat ze geloven dat ieder mens een goede woning verdient. Ze stáán voor hun huurders.

Door het vertrek van de huidige bestuurssecretaris zoeken we voor de directeur-bestuurder en de RVC een rechterhand en voor het team Staf een leidinggevende in de functie van

🔴 BESTUURSSECRETARIS (lid MT)

Wat ga je doen?

Als bestuurssecretaris ondersteun en adviseer je de directeur-bestuurder en de Raad van Commissarissen op het gebied van bestuurlijke vraagstukken (juridisch, inhoudelijk en organiserend), rekening houdend met de governance- en compliance-afspraken. Je bent verantwoordelijk voor juridische zaken en ‘good governance’. Jij als bestuurssecretaris vervult een spilfunctie in zowel het organiseren van (voorgenomen) besluitvorming over beleid als in een slagvaardige communicatie over genomen besluiten. Je neemt een actieve en anticiperende positie in en vervult een brugfunctie naar de organisatie. Ook draag je bij aan de ontwikkeling en voorbereiding van het strategisch beleid en de organisatieverbetering. Als leidinggevende coach je de medewerkers naar verdere ontwikkeling en professionalisering. Je bent lid van het Managementteam van Wierden en Borgen.

Als bestuurssecretaris bewaak je de uitvoering van besluiten van de directeur-bestuurder, de Raad van Commissarissen en het Managementteam. Je bent alert op de communicatie van besluiten en het proces daarnaartoe. Je levert een bijdrage aan en bewaakt de kwaliteit van de stukken die op de agenda komen van de bestuurder, Raad van Commissarissen en de Ondernemingsraad.  In voorkomende gevallen fungeer je als projectleider (bijvoorbeeld visitatie, ondernemingsplan, organisatieverbetering). Je coördineert het contact met de externe toezichthouders.

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor medewerkers communicatie (2 fte), P&O (2 fte) en secretariaat (2 fte). Je faciliteert de professionele en persoonlijke ontwikkeling van je teamleden, waarbij de individuele medewerkers in hoge mate zelf verantwoordelijk zijn voor hun kwaliteit en resultaten.

Je bent

 • een energieke, ambitieuze, leergierige secretaris die bestuurlijke processen en besluitvorming aanscherpt en professionaliseert;
 • bestuurlijk, organisatie- en politiek sensitief;
 • toekomstgericht en sterk proactief;
 • ondersteunend én de regie nemend: je weet deze met elkaar te combineren;
 • iemand die heldere ideeën heeft over klantgerichtheid en samenwerken;
 • transparant in communicatie en je geeft inzicht in de verschillende perspectieven;
 • in staat draagvlak en eenheid op verschillende niveaus te creëren en je legt op natuurlijke wijze, zorgvuldig de verbinding;
 • georganiseerd, consciëntieus, als mens toegankelijk, betrokken, ondernemend, innovatief en resultaatgericht;
 • als leidinggevende coachend, open en faciliterend richting je medewerkers

Je hebt

 • WO werk- en denkniveau, opleiding bestuurskunde of rechten;
 • tenminste 5 jaar werkervaring in een (bestuurlijk) ondersteunende rol, (enige) leidinggevende ervaring;
 • ervaring of tenminste stevige affiniteit met bestuurlijke processen, governance en de vakgebieden communicatie en P&O;
 • een warm hart voor de corporatie en de huurders.

Wierden en Borgen biedt je

 • een uitdagende en afwisselende functie in een boeiende organisatie;
 • een gemotiveerd en leuk team aan en de uitdagingen van de corporatie zijn groot;
 • afhankelijk van opleiding en ervaring tot € 6.811,- bruto per maand (functieschaal M van de CAO Woondiensten) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met intentie van aanname in vaste dienst.

Meer weten?

Meer informatie over Wierden en Borgen vind je op de website van Wierden en Borgen

De begeleiding is in handen van Marieke Kamminga van roel&jasper. We zijn voor nadere informatie bereikbaar via telefoonnummer 050-3112502.

Je reactie

Denk je op basis van dit profiel een geschikte kandidaat te zijn voor de functie Bestuurssecretaris bij woningcorporatie Wierden en Borgen? Dan nodigen wij je graag uit om je brief met cv in pdf-format uiterlijk 14 maart a.s. te sturen aan roel&jasper, e-mail: werven@roeljasper.nl.

Vanzelfsprekend is een vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Privacy

Hoe roel&jasper met uw gegevens omgaan, welke gegevens nodig zijn en de bewaartermijnen ervan, kunt u teruglezen in de privacy policy.