Afdelingshoofd inkoop- en contractmanagement Noord-Nederland

Als Rijkswaterstaat hebben wij een grote verantwoordelijkheid voor onze steeds veranderende infrastructuur. Met onze aanleg- en onderhoud projecten zorgen we ervoor dat nieuwe infrastructuur wordt gerealiseerd en vervolgens goed wordt beheerd en onderhouden. Hier dragen onze medewerkers vol passie en enthousiasme aan bij. Inspirerend leiderschap is daarbij cruciaal. Als afdelingshoofd sta jij aan het roer van een van de afdelingen binnen de directie Inkoop en Contractmanagement. Met visie, verbinding- en realisatiekracht stuur jij op efficiënte wijze richting resultaat. Voor Rijkswaterstaat, voor Nederland en voor die miljoenen mensen die onze infrastructuur dagelijks gebruiken.

In de functie van afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor het lijnmanagement en de aansturing van de afdeling. Jij draagt bij aan de realisatie van de doelen, producten en diensten van het organisatieonderdeel PPO (Projecten, Programma’s en Onderhoud) en daarmee aan de gewenste doelstellingen en positionering van Rijkswaterstaat. Daarbij stel je de klant centraal en verbind je in- en externe partijen op tactisch niveau. Dat betekent dat je de samenwerking actief opzoekt buiten en binnen Rijkswaterstaat; met de markt en met de regio. Je gedijdt in een sterk procesmatige en gestructureerde omgeving en hebt tegelijkertijd het lef om daar creatief mee om te gaan.

Je kent je medewerkers, weet wat hen motiveert en stimuleert hen om eigen talent te ontdekken, te benutten en te ontwikkelen. Vanuit hun vakbekwaamheid en praktijkkennis geef je ruimte en vertrouwen. Je stimuleert, inspireert en enthousiasmeert en zet mensen in hun kracht. Dat doe je met een open mind en door te luisteren en in dialoog te gaan. Je geeft eerlijke feedback, bent transparant en schroomt niet om aan te spreken als daar aanleiding toe is. Je stimuleert kennisdeling binnen de afdeling en binnen Rijkswaterstaat. Voor je medewerkers ben je de verbindende spil tussen hen en het management- en directieteam. Je draagt de visie van de directie uit, vertaalt tactische kaders van Rijkswaterstaat naar de werkvloer en levert verantwoordings- en stuurinformatie.

Je vertaalt de strategische Rijkswaterstaat-kaders en de visie van inkoop en contractmanagement en van PPO door naar een visie voor de directie Inkoop en Contractmanagement. Je draagt deze visie uit naar je afdeling en geeft op basis daarvan richting en sturing. Je zorgt samen met anderen voor het uniformeren, borgen en verbeteren van werkwijzen en processen, kennisontwikkeling en -borging op het vakgebied van inkoop en contractmanagement. Je bent in staat bestuurlijke vraagstukken te vertalen naar operationele oplossingen.

Samen met andere managementteamleden en met collega-afdelingshoofden werk je aan de verdere ontwikkeling van PPO en Rijkswaterstaat. Je werkt mee aan de implementatie van de vernieuwde visie en strategie van de directie Inkoop en Contractmanagement en je vertaalt deze visie en de Rijkswaterstaatkaders naar uitvoeringslijnen voor de afdeling. Je werkt samen met de collega’s en de medewerkers aan de doelen uit de koers van de organisatie zoals duurzame leefomgeving, veiligheid en smart mobility.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-master of gelijkwaardig niveau;
  • Je hebt ervaring met het succesvol leiden van een afdeling en je weet medewerkers volgens de principes van dienend leiderschap te motiveren;
  • Je hebt affiniteit met inkoop & contractmanagement;
  • Je bent bestuurs- en organisatiesensitief, omgevingsbewust, ondernemend en creatief;
  • Je bent sterk in verbindend leiderschap, netwerken en het ontwikkelen van medewerkers;
  • Je hebt lef, drive en energie, en kent tegelijkertijd je eigen grenzen

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau Schaal 13

Salaris Min €4252 - Max €6374 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uur per week 36

Maximaal aantal uur per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 4 november of dinsdag 10 november;
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteer

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Programma’s, Projecten en Onderhoud is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Onze kerntaak is het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Naast het reguliere onderhoud werken we onder andere ook aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen. Wij werken actief samen met andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

In totaal werken er ongeveer 1120 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies: Inkoop- en Contractmanagement, Productie en Projectmanagement, Techniek en Technisch Management en Bedrijfsvoering en Projectbeheersing.

Directie Inkoop- en Contract Management

De directie is expert op het gebied van inkoop en contracten. Met ruim vierhonderd medewerkers sturen en beheersen wij het gehele inkoopproces van contracten binnen projecten in de aanleg-, beheer- en onderhoudsfase. Onze ambitie is één landelijk inkoopprogramma voor aanleg- en onderhoudsprojecten van PPO te realiseren. Dit doen we door middel van operational excellence en het vroegtijdig borgen van de inkoop- en contractaspecten in de productieprogrammering van Rijkswaterstaat. Onze directie werkt procesgericht en risicogestuurd. De komende tijd zijn kennisontwikkeling, verdere professionalisering en partnerschap in de marktrelatie onze speerpunten.

Afdeling Noord-Nederland

De afdeling Noord-Nederland draagt bij aan vast en variabel onderhoud in de betreffende regio (3 noordelijke provincies). Dit omvat vast en variabel onderhoud aan de rijkswegen (A32, A37, A7, etc) het rijkswater (Hoofdvaarweg Lemmer Delftzijl en (middel)grote objecten. Daarnaast zijn medewerkers betrokken bij kleine en middelgrote aanlegprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het HRM en inzet van je medewerkers op de productie in betreffende regio. Medewerkers binnen je afdeling zijn behalve in Noord-Nederland ook landelijk en in andere regio’s inzetbaar.

Interesse?

Solliciteer dan nu met de 'solliciteer' button!