Junior Projectcontroller FSSC (0,8-1,0 fte)

Afdeling

University Services

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, V23.0758

Functiebeschrijving

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De organisatie telt ongeveer 6.400 fte medewerkers. De financieel-economische functies binnen de RUG zijn grotendeels ondergebracht in het Financial Shared Service Centre (FSSC). Het FSSC heeft een omvang van ongeveer 70 fte, is georganiseerd in 7 teams en is ingericht om de financiële en administratieve dienstverlening binnen de RUG te standaardiseren en te professionaliseren. Binnen het team Projectcontrol FSSC zijn we op zoek naar een nieuwe collega in de functie junior projectcontroller.

De functie
Het team Projectcontrol FSSC bewaakt de juistheid en volledigheid van de administratie van subsidieprojecten (uit de 2e en 3e geldstroom). Daarnaast is het team het centrale aanspreekpunt binnen de organisatie voor procesmatige vraagstukken, standaardisering en uniformering van (repetitieve) werkzaamheden en afstemming met diverse andere afdelingen inzake de jaarrekeningcontrole door de externe accountant.

Als junior projectcontroller bij het FSSC werk je nauw samen met de projectcontrollers van het FSSC en de projectcontrollers van de faculteiten van de RUG. Je voert nieuwe projecten op in de administratie, waarbij je ervoor zorgt dat de stamgegevens overeenkomen met de geldende subsidievoorwaarden en algemene wet- en regelgeving. Gedurende de looptijd van het project voer je periodiek controlewerkzaamheden uit, ondersteun je bij het opstellen van tussentijdse rapportages en bewaak je de urenregistratie van medewerkers. Je ondersteunt de projectcontrollers bij het opstellen van accountantsdossiers door de benodigde stukken te verzamelen, te controleren en bijzonderheden te signaleren. Daarnaast beantwoord je vragen vanuit de organisatie met betrekking tot de administratie van de subsidieprojecten. Je hebt zodoende onder andere contact met collega’s van de afdelingen Financial Control, Internal Audit, Team Corporate, General Ledger, Accounts Payable en HR.

De kerntaken zijn o.a.:

- het juist en volledig opvoeren van nieuwe projecten in de centrale administratie, conform de geldende subsidievoorwaarden en algemene wet- en regelgeving
- het periodiek uitvoeren van controles gericht op de juistheid en volledigheid van de projectenadministratie
- het voorbereiden van o.a. tussentijdse rapportages en declaraties/afrekeningen richting de subsidieverstrekker
- het voorbereiden van interne voortgangsrapportages (richting de projectleiders)
- het voorbereiden van accountantsdossiers
- het voorbereiden van financiële boekingen en journaalposten
- meedenken over procesoptimalisaties, standaardisering en uniformering van werkzaamheden

Functie-eisen

Je bent proactief, leergierig, analytisch, verbindend, vernieuwend, resultaatgericht en communicatief vaardig. Daarnaast beschik je over een hands-on mentaliteit. Bij alles wat je doet, staat kwaliteit voorop. Verder beschik je over:

- MBO/HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van bedrijfseconomie/bedrijfskunde
- affiniteit met onderzoek en onderwijs
- ervaring met AFAS is een pre
- ervaring met Microsoft Excel
- een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.072,- tot maximaal € 4.103,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 8, UFO-profiel Administrateur 3)
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- 232 verlofuren per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband en ruime scholingsmogelijkheden
- een aanstelling middels een jaarcontract met twee maanden proeftijd. Bij goed functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze dynamische functie, dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 14 december 2023 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. De Rijksuniversiteit Groningen vindt sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/ Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Stefan Janssen, Coördinator Projectcontrol
06-31985332
s.f.janssen@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer V23.0758

Digitaal sollicitatieformulier