Netwerkengineer NIS / DC-Core (1,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Functiebeschrijving

Als netwerk engineer ga je bij het team Network Infrastructure Services (NIS) aan de slag en ben of word je specialist op het gebied van netwerktechnologieën. Team NIS beheert, onderhoudt en vernieuwt de omvangrijke IT Infrastructuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Als netwerk engineer beheer, installeer en analyseer je de componenten van de technische netwerkinfrastructuur van de Datacenters van de RUG.

Taken en verantwoordelijkheden:

- netwerken installeren, configureren, vervangen en troubleshoote
- adviseren over onderhoud en innovatie van het netwerk
- link naar datacenter floormanagement, High-Performance Computing, Server & Storage, LOFAR en housing (o.a. SURF)
- bijhouden van documentatie


Organisatie
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een toonaangevende universitaire organisatie in Nederland op het gebied van informatietechnologie. Met circa 300 medewerkers beheert het CIT de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 36.000 studenten en 7.500 medewerkers. De Rijksuniversiteit Groningen behoort wereldwijd tot de top 100 van universiteiten.

Het CIT ondersteunt en innoveert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs door het bieden van hoogwaardige, innovatieve en betrouwbare data- en IT-oplossingen, advies en training. Onze missie is 'Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT'.
Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 23 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Organisatiesystemen, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Onze kernwaarden zijn respect, collegialiteit, fun, transparantie, commitment en samen.

Functie-eisen

- tenminste MBO+ niveau en een afgeronde relevante (technische) opleiding
- algemene kennis van netwerktechnieken dan wel de bereidheid je daarin te gaan bekwamen door middel van het volgen van relevante studies
- bereidheid om deel te nemen in een bereikbaarheids- en aanwezigheidsdienst
- kennis van Juniper / Dell netwerkapparatuur
- kennis van EVPN/VXLAN is een pré
- kennis van ITIL-procedures

Als persoon ben je een teamspeler, klantgericht, communicatief vaardig en vind je uitdaging in je dagelijkse werkzaamheden. Je bent pro-actief, stressbestendig en secuur (overdracht en documentatie) en heb je goede troubleshooting skills (analytisch vermogen). Daarnaast vind je het leuk om mee te werken in projecten die regelmatig buiten kantoortijden worden verricht en heb je een hands-on mentaliteit. Tot slot heb je een passie voor automatisering en interesse om software defined networking in je workflow op te nemen dan wel erover te leren.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.377,- (schaal 9) tot maximaal € 4.640,- bruto per maand bij volledige werktijd (38 uur)
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling
- een arbeidsmarkttoelage van 5% kan tot de mogelijkheden behoren
- een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar. Na 1 jaar wordt bij goed functioneren en afhankelijk van organisatorische ontwikkelingen het dienstverband omgezet naar onbepaalde tijd.

Voor deze functie wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 25 september 2023 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen vindt sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/(...)rsity-and-inclusion/
Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

H.U.A. Koers, teamlead NIS
050-3639230
h.u.a.koers@rug.nl

B. Yip, netwerk engineer NIS/DC-Core
050-3632827
b.yip@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer V23.0569

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

CIT

Digitaal sollicitatieformulier