Research instrumentmaker CNC / precisietechniek (1,0 fte)

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

Organisatie

University of Groningen

Functiebeschrijving

Ben jij de nieuwe collega met de gouden handjes? Als research instrumentmaker bij de Facultaire Technische Dienst (FTD) heb je een afwisselende en diverse taak. Je werk bestaat uit het uitwerken en vervaardigen van uiteenlopende mechanische onderdelen of apparatuur ten behoeve van onderwijs en onderzoek. Je maakt hiervoor gebruik van een uitgebreid machinepark bestaande uit o.a. conventionele en CNC verspanende machines. Als instrumentmaker doe je alle soorten werk, je bent geen dedicated CNC-er.

In overleg maak je duidelijke afspraken over de eisen waaraan het werkstuk moet voldoen en de voortgang, met behulp van schetsen en/of tekeningen. Je stemt deze met de opdrachtgever af en levert de gegevens voor offertes. Je bereidt het geheel goed voor, zoals het selecteren van de benodigde materialen en het regelen en laten inkopen van de noodzakelijke middelen voor de vervaardiging. Je zorgt voor correct vervaardigde en tijdig afgeleverde producten/diensten. Je bent in staat binnen een multidisciplinair projectteam nauw samen te werken.

Je bent verantwoordelijk voor het produceren van complexe en zeer nauwkeurige fijnmechanische onderdelen (vaak op hoogvacuüm (HV)- tot ultra hoogvacuüm (UHV)-gebied). Hierbij gaat het zowel om nieuwbouw, revisie als modificatie van bestaande apparatuur.

Je programmeert vanaf tekening aan de machine òf op een werkstation en verzorgt van het begin tot het eind zelfstandig de programma's. Je draagt zorg voor het instellen van de machine en van de gereedschappen.

De te bewerken materialen bestaan uit (roestvast-)staal, aluminium, kopersoorten, kunststoffen, messing, titanium en inconel.

Je draagt zorg voor het bijhouden van werkbonnen/logboeken en andere bedrijfsadministratieve systemen zoals urenverantwoording. Je zorgt voor het klein dagelijks onderhoud van diverse machines in de instrumentmakerij. Omdat de FTD vrijwel uitsluitend mannelijke medewerkers kent, stimuleren we vooral ook vrouwen om te reageren op deze vacature.

Organisatie
De Faculty of Science and Engineering (FSE) is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen en omvat alle onderzoek en onderwijs op het gebied van Levenswetenschappen, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en Farmacie.

De vacature is bij de Facultaire Technische Dienst (FTD) van de FSE. De FTD omvat de afdelingen die de onderzoeks- en onderwijsgroepen binnen de FSE ondersteunen bij het ontwikkelen en vervaardigen van apparatuur ten behoeve van onderzoek en onderwijs.

Het gaat dan vooral om de apparatuur waarvoor geen doelmatige standaardoplossing commercieel verkrijgbaar is.

Functie-eisen

- je hebt een afgeronde mbo‐opleiding precisietechniek, bij voorkeur als instrumentmaker of research instrumentmaker. Je hebt interesse in de techniek en wordt door “lastige” technische vragen uitgedaagd tot het vinden van praktische oplossingen
- je beschikt over de vaardigheden voor CNC bewerkingen
- kennis van de software pakketten Inventor, Hypermill en Dcamcut is een pré
- je heeft ervaring met diverse technieken en materialen
- je bent enthousiast, bereid je te ontwikkelen op de diverse taakgebieden en bent gedreven in uw werk. Je leert snel in de praktijk en bent in staat de opgedane kennis toe te passen
- je mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als het Engels, is goed te noemen
- je beschikt over goed ontwikkelde competenties als accuratesse, flexibel handelen, klantbetrokkenheid, inventiviteit en samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van kennis en ervaring een salaris van maximaal € 3.619,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd, afhankelijk van ervaring en opleiding. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel: Technicus O&O- gebonden – profiel V
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een contract voor de periode van 12 maanden.

Datum van indiensttreding: 1 april 2023

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 15 maart 2023 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Ing. H.G. van Driel, coördinator/constructeur afd. Mechanica
H.G.van.Driel@rug.nl

Ir. N.A. de Groot, hoofd FTD
N.A.de.Groot@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer V23.0043

Digitaal sollicitatieformulier