Functioneel Beheerder AFAS (0,8-1,0 fte)

Afdeling

University Services

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Functiebeschrijving

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gevestigd in het Noorden van Nederland, behoort tot de top van de Europese research universiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De RUG, opgericht in 1614 is actief in de volle breedte van het wetenschappelijk spectrum en werkt actief samen met bedrijfsleven, overheden en burgers. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn wezenlijk met elkaar verbonden.

Financial Shared Service Centre (FSSC)
Het FSSC maakt onderdeel uit van het University Services en heeft een omvang van ongeveer 80 fte. Het FSSC bestaat uit meerdere teams en is ingericht om de financiële en administratieve dienstverlening binnen de RUG te standaardiseren en te professionaliseren. Het FSSC-team Functioneel Beheer AFAS speelt hierin een belangrijke rol.

Ga jij er voor zorgen dat de ERP processen binnen AFAS eenvoudiger en efficiënter gaan lopen? Dankzij jouw expertise en creatieve denkvermogen weet jij de organisatie te faciliteren om haar organisatiedoelen en ambities te realiseren.

Goed om te weten:
Heb je een Finance-achtergrond, veel ervaring met AFAS en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Eentje waar je jouw tanden in de verschillende onderdelen binnen AFAS kunt zetten én echt verschil kunt maken? Dan gaan we graag met je in gesprek over een passende rol in ons team!

Ben je minder bekend met AFAS, maar heb je wel veel ervaring als financial en functioneel beheerder met vergelijkbare ERP-systemen? Geen probleem! We vinden het vooral belangrijk dat je goed gemotiveerd bent en gemakkelijk leert. We helpen je te ontwikkelen door de nodige persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen.

Jouw team: Functioneel Beheer AFAS
Je gaat aan de slag in een team van 7 collega’s. Samen beheren en ontwikkelen jullie de verschillende onderdelen binnen AFAS, zoals Financieel, Project & Uren, Ordermanagement, HRM & Payroll, Cursusmanagement en Insite & Outsite. Natuurlijk werk je ook nauw samen met andere collega’s binnen de organisatie.

We zijn op zoek naar een collega die ons helpt om AFAS en de bedrijfsprocessen binnen de RUG te optimaliseren.

Dit zijn je kerntaken:

- inrichten en optimaliseren van AFAS
- opstellen en uitvoeren van testplannen
- analyseren en oplossen van gebruikersproblemen
- signaleren, oppakken en afhandelen van incidenten.

Functie-eisen

- minimaal hbo werk- en denkniveau met een passende opleiding binnen het vakgebied of de bereidheid om deze te volgen
- kennis van of bereidheid tot het leren van procesmethodes zoals BiSL
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

De collega die wij zoeken is analytisch, leergierig, communiceert gemakkelijk, kan anderen inspireren en heeft een klantgerichte houding. Je kunt je goed verplaatsen in de wensen en processen van de organisatie. Jij slaagt erin anderen te winnen voor ideeën en plannen. Je werkt op effectieve en gestructureerde wijze (mee) aan een gezamenlijk resultaat, je bent een teamspeler, je hebt inzicht in complexe materie en je kan passende oplossingen bedenken. Je staat voor afspraak is afspraak, duidelijkheid en heldere en logische procedures.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.098,- (schaal 9) tot maximaal € 4.670,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

Verder heeft de Rijksuniversiteit Groningen een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder faciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé (een goede verlofregeling en combinatie kantoor/thuiswerken), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk op onze website voor meer informatie: https://www.rug.nl/

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door middel van jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 7 februari 2023 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Henk Jonkman
050-3636368
henk.jonkman@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer V23.0024

Digitaal sollicitatieformulier