Docent Sociale Psychologie (0,6 fte)

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum gericht op individu en samenleving. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

De vakgroep Psychologie biedt bachelor en masterprogramma’s aan in het Engels en in het Nederlands. Zowel studenten als staf zijn internationaal. De basiseenheid Sociale Psychologie is een brede en grote basiseenheid met hoogwaardig onderwijs en een hoogwaardig onderzoeksprogramma naar sociaal gedrag, groepsprocessen en intergroepsrelaties, vaak in samenwerking met organisaties en bedrijven. De basiseenheid verzorgt verschillende onderdelen van de Bachelor, heeft een mastertrack Toegepaste Sociale Psychologie en is sterk vertegenwoordigd in de Facultaire Research Master.

Functiebeschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een docent op het gebied van de Sociale Psychologie. Van de kandidaat wordt verwacht om zelfstandig onderwijs te verzorgen van reeds ontwikkelde en reguliere onderwijsonderdelen, waaronder cursussen in het bachelor programma, het begeleiden van werkgroepen en het begeleiden van bachelor - en mastertheses. Het onderwijs binnen de faculteit wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

Functie-eisen

- afgeronde master in de Sociale en gedragswetenschappen, met een specialisatie in de Sociale Psychologie of een gelijkwaardige specialisatie
- ervaring en affiniteit met het verzorgen van onderwijs aan studenten
- ervaring en interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en/of Engels
- goede sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
- belangrijke competenties in deze functie zijn: analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- aantrekkelijke secundaire en marktconforme arbeidsvoorwaarden
- functie indeling in het UFO functieprofiel van docent 4
- een tijdelijk dienstverband voor de duur van 2 jaar met een werktijdfactor van 0,6 fte.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door vóór 5 september 2022 uw sollicitatiebrief en uw curriculum vitae te sturen, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/ en de Code of Conduct for the recruitment of researchers: https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Prof. dr. T. Postmes, hoogleraar Sociale Psychologie
t.postmes@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222546

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

More information on the research unit

Digitaal sollicitatieformulier