Projectmanager (0,8-1,0 fte)

Afdeling

Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die behoort tot de Europese top. Onderzoekers en docenten in tal van vakgebieden zijn gepassioneerd voor hun werk en krijgen de kans om zich te ontplooien. De universiteit spant zich in om de talenten, ambities en prestaties van haar 36.000 studenten en 7.500 medewerkers te belonen.

Meer weten over de RUG? Kijk op: http://www.rug.nl/about-us

De Universiteitsbibliotheek Groningen (UB) is het informatieknooppunt van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Als centrum van expertise en dienstverlening is de UB innovatief, professioneel en klantgericht. De UB benut de mogelijkheden van ICT om de beschikbaarheid van informatie te vergroten, het onderzoek van de universiteit te promoten en wetenschappelijk werk en kennis open en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties. Met op de behoeften van studenten afgestemde faciliteiten draagt de UB bij aan studierendement.

De UB is voortdurend bezig om haar diensten, processen en producten projectmatig uit te breiden en te verbeteren. We maken gebruik van pilots en prototypes om nieuwe dingen uit te proberen, hebben een eigen UB Library app die we verder ontwikkelen en we verkennen de mogelijkheden om Business Intelligence (BI) te benutten in onze organisatie.

Functiebeschrijving

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag binnen de afdeling Ontwikkeling & Innovatie. Hier werken ontwikkelaars, beheerders, consultants en projectmanagers samen aan de ontwikkeling en het beheer van de applicaties. Je werkplek is in de UB, midden in de bruisende Groningse binnenstad.

Als Projectmanager stort je je op innovatieve projecten waarbij de UB kartrekker is. Hierbij werk je samen met interne partners, zoals faculteiten en het UMCG, en met (internationale) externe partners. Hierbij kan je denken aan leveranciers en het consortium van de Nationale Bibliotheek en andere Universiteitsbibliotheken (UKB).

Bij je werk als projectmanager word je ondersteund door het Projectbureau.

Functie-eisen

Wie ben jij?
Je bent een ervaren, zelfstandige, flexibele projectmanager. Je kunt goed reageren op verschillende situaties en context en kunt daar goed over communiceren. Je kunt mensen enthousiast maken voor jouw projecten, je boekt resultaten, bewaakt de voortgang en communiceert helder en proactief.

Daarnaast gelden de volgende functie-eisen:

● hbo- of universitair werk- en denkniveau
● ruime ervaring op het gebied van projectleiding met Prince2
● goede organisatorische vaardigheden
● kerncompetenties: overtuigingskracht, sturen op resultaat, plannen en organiseren, samenwerken, kostenbewust handelen, organisatiesensitiviteit
● goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal.

Affiniteit met de wereld van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

● afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 5.439,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd. Het bijbehorende UFO-profiel is Projectmanager 4
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
● een contract voor de periode van een jaar. Dit dienstverband kan na de overeengekomen einddatum - afhankelijk van de uitkomst van het Resultaat & Ontwikkelingsgesprek en overige (interne) omstandigheden -omgezet worden naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 12 september 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Marijke Folgering, afdelingshoofd Ontwikkeling en Innovatie (informatie over de functie)
m.e.folgering@rug.nl

Ryanka Hazekamp, HR-adviseur (informatie over de sollicitatieprocedure)
r.hazekamp@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222443

Digitaal sollicitatieformulier