Assistent Controller Faculteit Rechtsgeleerdheid (0,5-0,8 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De organisatie telt ongeveer 7.500 medewerkers.

Faculteit
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met ongeveer 5.000 studenten, 500 medewerkers en 80 projecten is het een middelgrote faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. In 2023 verhuist de faculteit naar een nieuw pand.

Functiebeschrijving

Als Assistent Controller werk je in het financiële hart van de faculteit Rechtsgeleerdheid. Je valt hiërarchisch onder de Management Controller van de faculteit en werkt veel met de Management Controller en de andere controllers binnen de faculteit samen, te weten de Financial Controller en de Project Controller. Daarnaast werk je samen met financiële experts in RUG-brede afdelingen, zoals het Financial Shared Service Centre (FSSC) en Corporate Control (CC).

De faculteit heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt in studentenaantallen en onderzoek. Hierdoor is extra ondersteuning noodzakelijk en zijn we op zoek naar jou!

Als Assistent Controller heb je een belangrijke rol bij het optimaal doen functioneren van de planning- en controlcyclus en in het professionaliseren van de administratieve organisatie en interne beheersing.

Kerntaken
Tot de functie behoren de volgende werkzaamheden:

- cijfermatig voorbereiden van budgetten en rapportages (financieel en niet-financieel)
- standaardisering van werkwijzen en rapportages
- samenvoegen, ordenen en actualiseren van procesbeschrijvingen
- assisteren bij het samenstellen van de maand- en kwartaalrapportage en jaarrekeningrapportage
- bewaking uitvoering beleid op het gebied van rechtmatigheid, kostendekkenheid, scheiding publiek en privaat geld
- meehelpen met betere toepassingen en gebruik van datawarehouse
- diverse overige werkzaamheden: updaten kostprijsberekeningen, opschonen kostenplaatsen, content op het gebied van control voor het intranet en nieuwsbrieven aanleveren, ondersteuning project control bij piekdrukte, etc.

Functie-eisen

- een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van finance & control (bedrijfseconomie/bedrijfskunde)
- goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (zowel mondeling als schriftelijk)
- goede kennis van Excel
- affiniteit met systemen is belangrijk, je gaat werken met onder andere AFAS en Salure
- starters zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren! (Veel doorgroeimogelijkheden aanwezig)
- je bent proactief, analytisch, kritisch met een positieve insteek, vernieuwend. Bij alles wat je doet, staat kwaliteit voorop.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.818,- (schaal 8) tot maximaal € 4.670,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- goede scholingsactiviteiten
- in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden. Aangezien dit een nieuwe functie is, is een aanstelling voor onbepaalde tijd afhankelijk van het succes van de functie, de invulling hiervan door de kandidaat en van economische omstandigheden van de faculteit.

Sollicitatie

Enthousiast geworden van bovenstaand functieprofiel? Solliciteer dan direct. Je kunt solliciteren door middel van een sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen voor 4 juli 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Maryse ten Klooster, Management Controller faculteit Rechtsgeleerdheid
s.ten.klooster@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222389

Digitaal sollicitatieformulier