Studieadviseur / Medewerker International Office (2,0 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met 5000 studenten en bijna 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Dienst Onderwijs en Studiebegeleiding
DOS is verantwoordelijk voor de begeleiding van de studenten, maar ook voor de organisatie en de beleidsvoorbereiding van het onderwijs.
Met zo’n 40 collega’s zorgen we ervoor dat:

- het onderwijs goed wordt gepland en geroosterd
- onze (aspirant) studenten uit binnen- en buitenland goed worden voorgelicht, geïnformeerd en begeleid
- de resultaten en diploma’s goed worden verwerkt
- en onze kwaliteitszorg op orde is.

Functiebeschrijving

Wil jij internationale studenten informeren, begeleiden en adviseren op het gebied van studiekeuzes, -planning, -voortgang en (on)mogelijkheden? Word jij een belangrijke schakel in de ontwikkeling, het welzijn en de tevredenheid van onze juristen in spe? Het International Office van de faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt een studieadviseur.

De Dienst Onderwijs en Studiebegeleiding (DOS) van de Faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt voor het team International Office een studieadviseur voor de Engelstalige programma’s.

Functieomschrijving
Als studieadviseur ben je hét aanspreekpunt voor studenten tijdens hun studie. Je begeleidt en adviseert ze. Je ontplooit proactief activiteiten die bijdragen aan studentenwelzijn en tevredenheid. Daarnaast verwerk je voor studenten diverse aanvragen, zoals tentamenvoorzieningen en vrijstellingen. Je maakt het lerende leven van onze studenten gemakkelijker en fijner, zodat ze zich op een prettige en soepele manier kunnen ontwikkelen tot jurist.

Studieadvies en informatie:

- je bent beschikbaar om studenten te adviseren ten aanzien van alle onderwerpen die zij tegenkomen tijdens de studietijd
- je beantwoordt vragen van studenten en adviseert ze ten aanzien van alle onderwerpen die zij tegenkomen tijdens de studietijd per mail en in het (onsite en online) spreekuur
- je coördineert en voert alle taken uit met betrekking tot het Bindend Studie Advies voor de eerstejaars bachelorstudenten
- je verstrekt informatie aan toekomstige studenten.

Administratief:

- je voorziet studenten van de benodigde documentatie en cijferlijsten
- je helpt diploma’s aanmaken
- je organiseert sociale evenementen (zoals excursies, buluitreikingen) in samenspraak met de secretaresse van International Office.

Tevens ondersteun je de toelatingscommissie van de Engelstalige opleidingen met betrekking tot aanmelders met een Nederlandse vooropleiding.

Functie-eisen

Naast de basiscompetenties inlevingsvermogen, mondelinge communicatie, integriteit en resultaatgerichtheid vragen we:

- een afgeronde master/wo-opleiding, bij voorkeur een juridische opleiding
- flexibele beschikbaarheid
- aantoonbare kennis van Engels en Nederlands op C1-niveau
- het vermogen om zowel zelfstandig te kunnen werken als in teamverband
- ruime werkervaring in een vergelijkbare functie
- ervaring in het werken met databases en programma’s als Progress, Excel.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris van minimaal € 2.979,- tot maximaal € 4.093,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd, afhankelijk van opleiding en werkervaring
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
- het betreft een tijdelijk contract voor de periode van een jaar met kans op verlenging.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door jouw sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 4 juli 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Jouw sollicitatiebrief en het CV ontvangen wij graag in het Engels. De interviews zullen zowel in het Engels als in het Nederlands zijn.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Kirsten Wolkotte, Coördinator International Office
050-3635243
k.c.wolkotte@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer T048222

Digitaal sollicitatieformulier