Exchange Officer/Medewerker Studentzaken/Internationalisering (0,8-1,0 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met bijna 5000 studenten en 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG. De Faculteit Rechtsgeleerdheid is gesitueerd in het hart van Groningen.

In verband met de aanstaande pensionering van een van de huidige Exchange Officers stelt de Faculteit Rechtsgeleerdheid de functie van Incoming Exchange Officer vacant; deze Exchange Officer is met name belast met de taken/organisatie rondom de inkomende uitwisselingsstudenten van de faculteit. De functionaris zal deel uitmaken van het International Office van de Dienst Onderwijs en Studiebegeleiding (DOS) van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. DOS is verantwoordelijk voor de organisatie van het onderwijs, beleidsvoorbereiding op het gebied van het onderwijs ten behoeve van het Faculteitsbestuur en de begeleiding van studenten.

Functiebeschrijving

Als medewerker studentzaken/internationalisering zorg je voor (de inkomende studenten binnen) de uitwisselingsprogramma’s van de faculteit. Je doet dit in samenwerking met de collega verantwoordelijk voor de uitgaande studenten en wordt ondersteund in de werkzaamheden door de secretaresse van het International Office. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van de inkomende studenten m.b.t. hun verblijf aan de Rechtenfaculteit in Groningen en hun vakkenpakket. Je verzorgt de introductiebijeenkomsten voor deze groep en begeleid de groep studenten actief voor, gedurende en na hun verblijf in Groningen, o.a. middels wekelijkse (inloop)spreekuren en het administreren van alle benodigde beurspapieren in het kader van het Erasmus+ programma. Je zorgt daarnaast, samen met de Exchange Officer voor uitgaande studenten, voor het onderhouden van de contacten met de facultaire partners, en voor het regelen van een voldoende aantal uitwisselingsplekken bij de verschillende (bestaande en nieuwe) partneruniversiteiten. Je werkt daarbij ook binnen de Rijksuniversiteit Groningen samen met collega-Exchange Officers.

Functie-eisen

Naast de basiscompetenties leervermogen, samenwerken, accuratesse, plannen & organiseren, omgevingsgerichtheid, netwerkvaardigheid en resultaatgerichtheid vragen we:

• relevante opleiding op hbo-/wo-niveau, bij voorkeur in de richting Rechten, MER of SJD
• uitstekend intercultureel bewustzijn, bij voorkeur aantoonbaar middels eerder vervulde posities
• uitstekende communicatieve eigenschappen in de Nederlandse en Engelse taal, in zowel woord als geschrift (beide C1-niveau)
• ervaring in procescoördinatie en uitstekende planningsvaardigheden
• een ondernemende, flexibele en collegiale (werk)houding
• vermogen om zelfstandig, resultaatgericht en nauwkeurig te werken
• gedegen kennis van geautomatiseerde gegevensbestanden/tekstverwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van minimaal € 2.710,- tot maximaal € 3.619,- (schaal 8) bruto per maand bij een volledige (100%) aanstelling. De functie is gekoppeld aan het UFO-profiel van medewerker studentzaken 2 en medewerker internationalisering 3
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- een tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd na een positieve evaluatie en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden.

Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 27 juni 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Uw sollicitatiebrief en het CV ontvangen wij graag in het Engels.

De interviews zullen zowel in het Engels als in het Nederlands zijn.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Kirsten Wolkotte, coördinator International Office
050-3635243
k.c.wolkotte@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222232

Digitaal sollicitatieformulier