Dierenarts/Functionaris dierenwelzijn (1,0 fte)

Afdeling

RUG/UMCG

Organisatie

University of Groningen

Wij zoeken een gediplomeerd dierenarts met:

• een praktische instelling en een open en faciliterende houding
• motivatie om het beste voor proefdieren (knaagdieren, vogels, vissen) en onderzoek te realiseren
• ambitie om een krachtige rol te spelen in de dialoog met de betrokkenen
• goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse (minimaal niveau CEFR B2 na een jaar) en Engelse taal (niveau CEFR C1), in woord en geschrift
• affiniteit met onderwijs om studenten en onderzoekers te trainen t.b.v. hun rol in dierproeven
• een flinke dosis nieuwsgierigheid en energie om relevante, specialistische kennis te verwerven op het gebied van zowel proefdiergeneeskunde als proefdierkunde.

Functiebeschrijving

Vergunninghouder Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voert dierproeven uit ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De RUG beschikt samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) over twee proefdierfaciliteiten waarbinnen deze dierproeven worden uitgevoerd. Daarnaast worden dierproeven in het veld uitgevoerd. Binnen de twee proefdierfaciliteiten worden ook proefdieren gefokt dan wel gekweekt. Het onderzoek betreft zowel fundamenteel als toegepast onderzoek met betrekking tot een breed scala aan onderwerpen. Op de openbare website proefdierjaarverslagrug.nl vind je meer informatie over de aantallen dierproeven en proefdieren, de onderzoeksvelden en alternatieven voor dierproeven.

Functie-eisen

De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een dierenarts, die ook taken als functionaris dierenwelzijn uitvoert. Deze functies staan beschreven in artikel 14.1 resp. 13f.3.a van de Wet op de dierproeven.
De dierenarts gaat binnen het team met twee collega’s bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de proefdieren en aan een verantwoord proefdiergebruik, in de breedst mogelijke zin.
De RUG voorziet in een uitgebreid opleidings- en begeleidingstraject op maat.

De functie is organisatorisch ondergebracht bij het Bureau van de Universiteit. In de functie wordt verantwoording afgelegd aan de voorzitter van het College van Bestuur in zijn rol als vergunninghouder ex. Art. 2 Wod.

Onze nieuwe collega adviseert:

• de Instanties voor Dierenwelzijn bij de Rijksuniversiteit Groningen
• het management van de proefdierfaciliteit locatie Linnaeusborg (life science onderzoek en ecologisch onderzoek) en de proefdierfaciliteit Centrale Dienst Proefdieren (voor onderzoek van Farmacie en UMCG) en
• onderzoekers ten aanzien van gezondheid en welzijn van proefdieren en de uitvoering van dierproeven.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 4.629,- tot maximaal € 5.943,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• het betreft een aanstelling voor een periode van 1 jaar, bij goed functioneren wordt de aanstelling omgezet in een vast dienstverband. Een kleinere aanstelling dan 1,0 fte is bespreekbaar.

Het betreft een functie zonder weekeind-/ avonddiensten. Inplannen van vakantiedagen gaat in overleg met collega’s.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 20 mei 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/
Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Dr. Catriene Thuring, dierenarts
050-3616340
c.m.a.thuring@umcg.nl

Drs. Miriam van der Meulen-Frank, dierenarts
050-3616344
m.van.der.meulen-frank@umcg.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222221

Digitaal sollicitatieformulier