IT-Trainee CIT (5,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met circa 300 medewerkers het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het CIT beheert de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 36.000 studenten en 7.500 medewerkers van de universiteit die wereldwijd tot de top 100 behoort.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 22 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Organisatiesystemen, Basis Werkplekken en Infrastructuur. Wij willen in onze dienstverlening toonaangevend, vakkundig en klantgericht zijn en werken volgens de principes van respect, collegialiteit, fun, transparantie, commitment en samen.

Functiebeschrijving

Wil jij als high potential jouw talenten iedere dag ontdekken en je verder ontwikkelen binnen één van de meest aansprekende ICT-omgevingen van Noord Nederland en ver daarbuiten? Wil jij je persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelen en vanuit een werkende en constant lerende situatie ontdekken wat ècht bij jou past? Dan is dit een unieke kans: als IT-trainee bij het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) maak je kennis met het veelzijdige werk van de IT-dienstverlener van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het CIT ondersteunt een robuuste IT-omgeving voor onderwijs en onderzoek en in nauwe samenwerking met onze gebruikers werken we aan innovatie om een ‘leading University’ te blijven.

Vijf IT-traineeships van twee jaar
We bieden vanaf 1 september 2022 vijf tweejarige IT-traineeships aan, waarbij je je persoonlijk en professioneel volop kunt ontwikkelen en je carrière een kickstart kunt geven. Met jouw kennis en ideeën draag je bij aan twee of meer uitdagende opdrachten in een van de vijf domeinen van het CIT: Infrastructuur, Basis Werkplek, Organisatiesystemen, Onderwijs en Onderzoek. Je maakt deel uit van een van de CIT-teams en hier werk je aan actuele vraagstukken en leer je ‘by training on the job’. Je gaat meewerken aan projecten op het gebied van onder andere:

• server virtualisatie
• security
• netwerkbeheer
• werkplek van de toekomst
• business Intelligence (ontwikkelen van datagedreven werken)
• robotic Process Automation (RPA)
• softwareontwikkeling op basis van low-code ontwikkelplatformen.

Binnen een inspirerende werk- en leeromgeving kun je gaan ontdekken wat het beste bij je past. Door je te verdiepen in de techniek en het volgen van specifieke trainingen groei je als professional en als persoon. Je krijgt intensieve begeleiding van collega’s en het is de bedoeling dat je doorstroomt naar een vaste functie. Interessant voor iedere ICT-er (in wording) die binnen een meer dan professionele omgeving de basis wil leggen voor zijn of haar verdere carrière!

Functie-eisen

• hbo/wo-opleiding in een ICT-richting
• maximaal 2 jaar werkervaring
• fulltime beschikbaar per 1 september 2022
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
• de wil en het lef om iedere dag nieuwe leerervaringen op te doen
• de volgende eigenschappen zijn op jou van toepassing: flexibiliteit, proactief, samenwerken, initiatiefrijk, ondernemend.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.979,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een tijdelijk dienstverband voor 2 jaar met de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd
• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling.

Voor deze functie kan een Verklaring Omtrent Gedrag worden gevraagd.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae op te sturen vóór 16 mei 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/ Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Robert Smit, informatiemanager
050-3639278.

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222170-74

Digitaal sollicitatieformulier