Chemisch Analist (HBO) (0,8 fte)

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

Organisatie

University of Groningen

Voor het laboratorium van de basiseenheid Centrum voor IsotopenOnderzoek (CIO) van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG), faculteit Science and Enginering, zijn wij op zoek naar een chemisch analist, in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op vaste dienst.

Het CIO laboratorium bestaat al 70 jaar en is wereldwijd een van de oudste laboratoria waar koolstof-14 (14C) wordt gemeten. Het laboratorium is uniek in Nederland. Inmiddels worden bij het CIO naast 14C metingen, ook metingen gedaan aan verschillende stabiele isotopen en broeikasgassen. Er werken ongeveer 35 medewerkers. Het CIO onderzoek is met name gericht op onderzoek naar de samenstelling van de atmosfeer en op het ontwikkelen van methoden voor het dateren van diverse materialen. Daarnaast heeft het CIO een internationale klantenkring waarvoor een groot aantal analyses worden gedaan en waar vaak mee wordt samengewerkt.

Functiebeschrijving

We zoeken een chemisch analist die gaat werken in de hele keten van monsterpreparatie voorafgaand aan de 14C metingen. Hierbij worden diverse monstermaterialen (met name hout, bot en houtskool) en verschillende referentiematerialen volgens specifieke methoden nauwkeurig chemisch voorbehandeld. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van verschillende systemen en apparaten om de monsters en standaarden om te zetten naar pure CO2 en grafiet voor de meting van 14C met de Accelerator Mass Spectrometer (AMS). Voor een deel van de monsters zal de chemisch analist ook metingen aan een aantal stabiele isotopen gaan uitvoeren m.b.v. Isotope Ratio Mass Spectrometry (IRMS).

Het werk gebeurt volgens CIO-voorschriften en in overleg met de andere lab-collega’s. De wekelijkse planning van werkzaamheden gaat in afstemming met de lab-coördinator. In totaal worden ca. 4000 14C analyses per jaar uitgevoerd. Een deel van deze ketens van bewerkingen zijn geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd. Voor administratie en beheer van data is een uitgebreid databasesysteem (Filemaker) ontwikkeld waarin alle werkzaamheden en meetresultaten worden bijgehouden.

Functie-eisen

- chemisch analist, hbo werk- en denkniveau
- onderzoekend en leergierig
- analytische blik bij uitvoeren en verwerken van metingen
- nauwkeurig en zorgvuldig in de uitvoer van werkzaamheden
- praktisch en flexibel ingesteld
- willen en kunnen samenwerken in een team
- goede beheersing van Nederlands en Engels
- goede beheersing in het gebruik van diverse computertoepassingen.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 3.619,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen.

Het betreft een 0,8 fte aanstelling, in eerste instantie voor de periode van een jaar met uitzicht op vaste dienst. De functie is ingedeeld conform het instrument Universitair Functie Ordenen (UFO). Het bijbehorende UFO-profiel is Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 3.

Het CIO biedt een stimulerende werkomgeving met een enthousiaste diverse groep collega’s.

Het werk is divers met soms spectaculaire resultaten (zoals onlangs bijvoorbeeld het werk aan Vikingen in Amerika) en biedt de mogelijkheid tot het voortdurend opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.

Ingangsdatum: direct

Gesprekken zullen zo spoedig mogelijk na de deadline plaatsvinden. De gesprekken zullen mogelijk gedeeltelijk in het Engels plaats vinden. Een paar korte tests zijn onderdeel van de selectieprocedure.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen vóór 16 mei 2022, uitsluitend aan de hand van het digitale sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Mevrouw dr. S.W.L. Palstra (ma. t/m do.)
050-3634123
s.w.l.palstra@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 222151

Digitaal sollicitatieformulier