Communicatiemedewerker/event organizer HTRIC (0,6 fte)

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

Organisatie

University of Groningen

HTRIC is in oktober 2021 opgericht als netwerkorganisatie die voortbouwt op bestaande successen op het domein van gezondheidstechnologie. HTRIC bundelt Noord-Nederlandse gezondheidstechnologie kennis om deze samen met business en academic partners uit te dragen via onderwijs, onderzoek en innovatie.

Technologische innovaties zijn onmisbaar wanneer het gaat om meer gezonde jaren. De uitdagingen in de zorg zijn groot en wanneer we de zorg ook in de toekomst bemensbaar willen houden, zijn de inbreng van technologische innovaties en de samenwerking tussen kliniek en techniek een absolute must. Die kunnen namelijk samen leiden tot minder invasieve behandelingen, een sneller herstel én vroegere detectie. Veel van deze technologie wordt al ontwikkeld, maar te vaak bereiken de oplossingen de patiënt niet- of veel te laat. Als verbinder binnen een (nu nog) fragmentarisch landschap is het HTRIC die nieuwsgierige mensen en domeinen doorkruist. Op deze manier zorgt HTRIC ervoor dat onderzoek van wereldniveau ook daadwerkelijk gaat bijdragen aan de gezondheid van mensen.

Functiebeschrijving

Health Technology and Innovation Cluster (HTRIC) is een gezamenlijk initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG, samen met onder andere De Hanzehogeschool en het Life Cooperative. HTRIC verbindt onderzoek, gezondheidstechnologie en klinische praktijk voor meer gezonde jaren en inmiddels ook trots om uitgeroepen te zijn tot icoonproject van de Universiteit van het Noorden.

Om onze ambitie “gezondheidstechnologie meer gezonde jaren” waar te maken zijn wij op zoek naar een bevlogen en doortastende communicatiemedewerker/ event organizer.

In de functie van communicatiemedewerker/event organizer weet je door middel van communicatie en events mensen te informeren, interesseren en binden aan HTRIC. Je vertelt het verhaal van HTRIC en weet hierbij het interne netwerk van RUG en UMCG aan dat van onze partners te verbinden. Op de door jou georganiseerde events weten mensen elkaar te vinden en ontstaan nieuwe samenwerkingen. Door jouw enthousiasme en inzet kennen mensen HTRIC en weten ze precies waarvoor HTRIC staat en te bevragen is. In deze fase van HTRIC kunnen we leunen op jouw ervaring maar steek je gerust ook zelf operationeel de handen uit de mouwen.

● je bent een primair aanspreekpunt voor onderzoekscoördinatoren en onderzoekspartners voor het delen van hun boodschap.
● je bent verantwoordelijk voor het beheer en verder uitbouwen van de communicatiekanalen van HTRIC, zoals de website en diverse social media.
● je ondersteunt en adviseert in de positionering en communicatie van HTRIC.
● ook het organiseren van events voor onderzoekers en bedrijfspartners behoort tot jouw taken.

Functie-eisen

Competenties
Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
Je bent in staat om ideeën en informatie helder op schrift te stellen, rekening houdend met de doelgroep, en zodanig dat de boodschap overkomt en wordt begrepen.

Presenteren
Je kunt ideeën en informatie op heldere wijze presenteren, rekening houdend met de doelgroep.

Samenwerken
Je draagt bij aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer dit niet van direct persoonlijk belang is. Je zet je in om samen met anderen doelen te bereiken.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar iemand met een energieke en pragmatische instelling, die:

● in staat is om samen met de recent gestarte HTRIC professionals (programmamanager en projectondersteuner) HTRIC op de kaart te zetten.
● ervaring heeft met het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen.
● beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.
● digitaal vaardig is: kan werken met Wordpress, videomontage en beeldbewerking.
● een vlotte pen heeft: zowel Nederlands- als Engelstalig in staat om kernachtig en enthousiasmerend te schrijven.
● een hands-on aanpakker is en energie haalt uit het opstarten van nieuwe initiatieven.
● maatschappelijk betrokken is. Je hebt een sterke affiniteit met gezondheid, technologie en innovatie.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

● afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.979,- tot maximaal € 4.093,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
● een tijdelijk contract voor de duur van maximaal een jaar. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel van Communicatiemedewerker.

Datum van indiensttreding: in overleg

Sollicitatie

Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan door jouw sollicitatiebrief, curriculum vitae, te sturen vóór 1 februari 2022, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De gesprekken zullen 8 februari plaatsvinden.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Annechien Pronk, kwartiermaker HTRIC
annechien@htric.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer T096221

Digitaal sollicitatieformulier