Beiaardier van de Academietoren van de Rijksuniversiteit in Groningen (0,2 fte)

Afdeling

Bureau van de Universiteit

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd. De Academietoren van de Rijksuniversiteit Groningen beschikt sinds 1996 over een carillon. Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Representatiefonds is, dit voor Nederland unieke instrument, aan de universiteit geschonken. De aanwezigheid van een reeds bestaande toren met een open lantaarn maakte het een ideale plek voor een klokkenspel. Dit resulteerde in een zgn. Majeur beiaard van 25 klokken met omvang C’ – d’’’. Later zijn er nog drie klokken aan toegevoegd tot f ‘’’.

Elke dinsdag is er een bespeling van 10:00 tot 11:00 uur. Daarnaast wordt er ook op bijzondere gelegenheden of gedenkdagen een bespeling gedaan zoals:

- opening Academische Jaar (eerste maandag in september)
- voorafgaande aan de kerstborrel (meestal de donderdag voor kerst)
- uitreiking eredoctoraten
- op aanvraag bij bijzondere, meestal aan muziek gerelateerde promoties.

Het carillon beschikt ook over een automatisch spel. Het repertoire wordt op gezette tijden aangepast. Zo vragen studenten verenigingen weleens of hun ‘clublied’ van de toren mag klinken en tijdens de wekelijks bespeling klinkt er, naast het normale repertoire, ook veel buitenlands volksliederen. Dit om de vele buitenlandse studenten een gevoel van thuis te geven.

Functiebeschrijving

Het werk als Beiaardier wordt veelal onder bijzonder fysieke omstandigheden gedaan in hoge, lastige te beklimmen, tochtige en/of slecht verwarmde cabines. Het bespelen van het instrument is maar een klein deel van de werkzaamheden.

Andere bijkomende taken zijn:

- opstellen van het te spelen programma
- het bewerken, arrangeren en instuderen van de muziekstukken
- bijhouden van de BUMA – lijsten
- onderhouden van contacten met organisatoren van bijzondere evenementen
- het verzorgen van het automatisch spel
- supervisie over het reguliere onderhoud en het zelf uitvoeren van kleine reparaties
- het regelen van een speelrooster en mogelijke vervanging.

Functie-eisen

- een bachelor en/of masterdiploma Beiaardier behaald aan de Beiaardschool te Amersfoort of een vergelijkbaar diploma voor Beiaardiers
- het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
- creatief vermogen
- goede communicatieve en sociale vaardigheden
- flexibel en op de hoogte van de ontwikkelingen in de Beiaardkunst.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris tot maximaal €4.474,- (schaal 10 CAO NU) bruto per maand bij een volledige werkweek afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- in eerste instantie een dienstverband voor een jaar. Bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 29 oktober 2021 uitsluitend aan de hand van sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats medio november en een proefspel van circa 30 minuten is onderdeel van de selectieprocedure. Een deskundige commissie beoordeelt het spel van de kandidaten.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Auke de Boer
06-4033 5580
aukegdeboer@live.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221608

Digitaal sollicitatieformulier