Docent Omgevingspsychologie (0,9 fte)

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

De vakgroep Psychologie biedt Bachelor en Masterprogramma’s aan in het Engels en in het Nederlands. Zowel studenten als staf zijn internationaal. De basiseenheid Omgevingspsychologie geeft onderwijs gericht op de interactie tussen mens en omgeving. Studenten leren onder meer hoe individuele, sociale en contextfactoren invloed hebben op duurzaam gedrag (zoals energieverbruik, autogebruik, voedselconsumptie), hoe mensen omgaan met milieu- en klimaatrisico’s, welke interventies effectief zijn om duurzaam gedrag te stimuleren, welke factoren van invloed zijn op de acceptatie van milieubeleid en duurzame transities, en hoe duurzaam gedrag samenhangt met welzijn. Daarbij leren studenten samen te werken met andere disciplines en met maatschappelijke partners.

Functiebeschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een docent op het gebied van de Omgevingspsychologie.

De kandidaat wordt verwacht om zelfstandig onderwijs te verzorgen van reeds ontwikkelde en reguliere onderwijsonderdelen, zoals cursussen in het Bachelor programma. Het onderwijs binnen de faculteit wordt in verschillende (hybride) werkvormen gegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Functie-eisen

- afgeronde master in de sociale en gedragswetenschappen, met een specialisatie in de Omgevingspsychologie
- ervaring en affiniteit met het verzorgen van onderwijs aan studenten
- ervaring en interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels
- bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) strekt tot aanbeveling
- goede sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
- belangrijke competenties in deze functie zijn analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van vaardigheden en opgedane werkervaring van minimaal € 2.836,- bruto per maand en maximaal € 4.474,- (schaal 10 / UFO profiel Docent 4) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met een aanstellingsomvang van 0.9 fte.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door vóór 27 september 2021 uw sollicitatiebrief en uw curriculum vitae, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Prof.dr. Linda Steg, hoogleraar Omgevingspsychologie
e.m.steg@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221536

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

Expertisegroep Omgevingspsychologie

Digitaal sollicitatieformulier