Assistent Financial Control Team Corporate (1,0 fte)

Afdeling

Bureau van de Universiteit

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De organisatie telt ongeveer 7.500 medewerkers. De fiancieel-economische functie binnen de RUG bestaat uit het Financial Shared Service Centre (FSSC) en de corporate functies, Corporate Control, Internal Audit en Governance Officer. Functioneel behoren ook Project- en Management Control tot de financieel-economische functie.

Afdeling
Het FSSC heeft een omvang van ongeveer 70 fte en is georganiseerd, in verschillende teams, ingericht om de financiële- en administratieve dienstverlening binnen de RUG te standaardiseren en te professionaliseren. Jij komt te werken binnen team Corporate. Het doel van team Corporate is tijdige- en betrouwbare rapportage op te leveren per kwartaal en per jaar. Daarnaast is team Corporate verantwoordelijk voor het toepassen van de in-en externe richtlijnen binnen de financiële kolom ten aanzien van de financiële rapportages. De andere teams binnen het FSSC zijn: Financial Control, Accounts Payable, General Ledger, Functioneel Applicatie Beheer en functioneel Project Control.

Functiebeschrijving

De functie is geplaatst binnen team Corporate. Team Corporate voert de corporate administratie, coördineert de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting. Ook consolideert team corporate de begrotingen en jaarrekeningen tot op instellingsniveau en ziet team corporate toe dat de interne- en externe richtlijnen worden toegepast binnen de financiële boekhouding. Jij krijgt in dit team een belangrijke rol bij het ontwikkelen van corporate systemen en procedures gericht op betrouwbare verantwoording van informatie alsmede het ontwikkelen en professionaliseren van de projectadministratie en- control.

Kerntaken
Tot de functie behoren onder meer de volgende kerntaken:

• bijdragen aan het verder optimaliseren van de administratieve processen
• assisteren bij het opstellen van periodecijfers op concernniveau en bij het opstellen van (geconsolideerde) jaarrekening
• ondersteunen bij de accountantscontrole
• actualiseren van procesbeschrijvingen
• kennisdeling binnen het FSSC
• (fiscale) advisering
• maandelijkse controle van balansrekeningen en de administratie op concernniveau
• controle/afstemming interne vorderingen en schulden
• maandelijkse aansluiting salarisadministratie met grootboekadministratie, alsmede het opstellen en beoordelen van specificaties van balansrekeningen en het uitvoeren van diverse verbandscontroles
• steekproefcontroles compliance en rechtmatigheid betalingen.

Functie-eisen

• een afgeronde hbo-opleiding of wo-opleiding op het gebied van accountancy/bedrijfseconomie/bedrijfskunde
• goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (zowel mondeling als schriftelijk)
• goede beheersing van Excel en Word
• minimaal drie jaar relevante werkervaring op het gebied van corporate administratie en/of ervaring binnen de accountancy.

Je bent proactief, doortastend, analytisch, een verbinder, kritisch met een positieve insteek, vernieuwend, resultaatgericht, loyaal en communicatief vaardig. Je beschikt over een goed ontwikkelde politieke antenne. Bij alles wat je doet, staat kwaliteit voorop.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.836,- tot maximaal € 4.474,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• goede scholingsactiviteiten
• in eerste instantie een contract voor een periode van één jaar om te beoordelen of je aan de functie-eisen voldoet. Bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

Enthousiast geworden van bovenstaand functieprofiel? Solliciteer dan direct.

Je kunt solliciteren door middel van jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 1 oktober 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Linda Riedstra, hoofd team Financial Control & Team Corporate
050-3638502
M.A.Riedstra@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221525

Digitaal sollicitatieformulier