Assistent Financial Controller Team Financial Control (1,0 fte)

Afdeling

Bureau van de Universiteit

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De organisatie telt ongeveer 7.500 medewerkers. De financieel-economische functie binnen de RUG bestaat uit het Financial Shared Service Centre (FSSC) en de corporate functies, Corporate Control, Internal Audit en Governance Officer. Functioneel behoren ook Project- en Management Control tot de financieel-economische functie.

Dienst
Het Bureau van de Universiteit bestaat uit staf- of expertisediensten en interne afdelingen. De expertisediensten hebben zowel een ondersteunende functie ten behoeve van het College van Bestuur, als een dienstverlenende functie ten behoeve van de faculteiten en de Universiteitsraad.

Tot de taken van Het Bureau behoort ook de concernadministratie. Hierin speelt de afdeling Finance & Control (F&C) een belangrijke rol. F&C wordt aangestuurd door de directeur Finance & Control en bestaat uit het Financial Shared Service Center (FSSC), de corporate functies Governance Officer, Corporate Control en Internal Audit en daarbij ook Project- en Management Control. Een Raad van Advies adviseert in de ontwikkelingsrichting van het FSSC vanuit het perspectief van de gebruiker.

Afdeling
Het FSSC heeft een omvang van ongeveer 70 fte en is georganiseerd in 5 teams en ingericht om de financiële en administratieve dienstverlening binnen de RUG te standaardiseren en te professionaliseren. Het betreft hier de teams, Accounts Payable, General Ledger, Financial Control, Functioneel Applicatie Beheer en functioneel Project Control.

Functiebeschrijving

De functie is geplaatst binnen Team Financial Control. Dit team verzorgt de maand- , kwartaal- en jaarrapportages, en beantwoordt financiële, fiscale en administratieve vragen.

Als Assistent Financial Controller werk je als team samen met de Financial Controller en met de Management Controller. Je bent medeverantwoordelijk voor alle facetten van informatievastlegging- en voorziening. Je hebt een belangrijke rol bij het optimaal doen functioneren van de planning- en controlcyclus en in het professionaliseren van de administratieve organisatie en interne beheersing van de klant. Standaardisering van werkwijzen en rapportages vormen voor u een belangrijke drijfveer. Je bevordert de kennisdeling binnen het FSSC.

Kerntaken
Tot de functie behoren onder meer de volgende kerntaken:

• administreren en samenstellen van de maand- en kwartaalrapportage en jaarrekeningrapportage van een organisatie-eenheid (balans, resultatenrekening en cijfermatige toelichting), alsmede uitvoering en coördinatie van de periodeafsluiting
• administreren, samenstellen jaarrekening en begeleiden accountantscontrole van gelieerde rechtspersonen
• opstellen interne en externe financiële verantwoordingen
• opstellen voorafgaande journaalposten en memoriaalboekingen
• interne controle op mutatieverwerking, interne doorbelastingen en volledigheid van opbrengsten
• maandelijkse aansluiting salarisadministratie met grootboekadministratie, alsmede het opstellen en beoordelen van specificaties van balansrekeningen, verbandscontroles, interne waardenkringloop, de onderhanden werkposities, resultaatontwikkeling en de fte-ontwikkeling
• specificeren van afwijkingen tussen realisatie, budget, vorige periode, prognose en analyseren naar oorzaak
• cijfermatig voorbereiden van begrotingen en budgetten.
• actualiseren van procesbeschrijvingen
• beantwoorden van fiscale vragen
• bijdragen aan het ontwikkelen en verder professionaliseren van gebruik datawarehouse
• begeleiden administratief medewerkers.

Functie-eisen

• een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van bedrijfseconomie/bedrijfskunde
• goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (zowel mondeling als schriftelijk)
• minimaal drie jaar relevante werkervaring op het gebied van administratie

Je bent proactief, doortastend, analytisch, een verbinder, kritisch met een positieve insteek, vernieuwend, resultaatgericht, loyaal en communicatief vaardig. Je beschikt over een goed ontwikkelde politieke antenne. Bij alles wat u doet, staat kwaliteit voorop.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.836,- tot maximaal € 4.474,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband). Minimaal 29 vakantiedagen met in het geval van een fulltime dienstverband 12 vakantiedagen extra
• goede scholingsactiviteiten
• in eerste instantie een contract voor een periode van één jaar om te beoordelen of je aan de functie-eisen voldoet. Bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

Enthousiast geworden van bovenstaand functieprofiel? Solliciteer dan direct.

Je kunt solliciteren door middel van jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 12 augustus 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Linda Riedstra, Hoofd team Financial Control & Team Corporate
050-363 8502
M.A.Riedstra@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221482

Digitaal sollicitatieformulier