Solution architect werkplek / Consultant ICT 1 (1,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 270 medewerkers het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het CIT beheert de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 36.000 studenten en 6.000 medewerkers van de universiteit die wereldwijd tot de top 100 behoort.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 22 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Bedrijfsvoering, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Onze kernwaarden zijn respect, collegialiteit, fun, transparantie, commitment en samen.

Het domein Basiswerkplekken is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud en verdere innovatie van alle verschillende werkplekken binnen de RUG die gebruikt worden voor onderwijs, onderzoek en de gewone bedrijfsvoering.

Functiebeschrijving

Als solution architect ben jij degene die functionele en technische vraagstukken vertaalt naar passende oplosrichtingen, die in lijn zijn met de geldende referentiearchitectuur. Onder jouw verantwoordelijkheid worden gedetailleerde ontwerpen opgesteld die recht doen aan de vraagstukken. Ook draag je zorg voor de begeleiding en borging van de gewenste kwaliteit tijdens het implementatieproces. Je speelt een belangrijke rol in de communicatie binnen de organisatie van de projecten en diensten. Je bent in staat om een visie te formuleren en op strategisch niveau te presenteren in woord en schrift. Tevens denk je actief mee bij de refinement (we werken Agile) van projecten en diensten. Je bent oplossingsgericht en hierbij in staat om argumenten en ideeën aan te dragen en anderen te overtuigen.

Functie-eisen

Bij het CIT bestaat niet zoiets als een gewone ICT-omgeving, daarom zijn de volgende vaardigheden en kwalificaties vereist:

• hbo/wo-denkniveau, in de richting van ICT, Techniek of Technische Bedrijfskunde
• aantoonbare ervaring als solution architect, in een complex omgeving
• gedegen kennis en ervaring met actuele technieken op het gebied van requirement engineering, in een Agile-, Scrum- en DevOps-werkomgeving
• kennis en ervaring in het werkveld van ICT-werkplekken
• kennis van architectuurprincipes en de implementatie van TOGAF
• kennis met DYA en SOA is een pre
• affiniteit met security en beveiliging
• competenties: onderhandelen, analytisch vermogen, conceptueel vermogen.

Als persoon ben je een teamspeler met een klant- en resultaatgerichte instelling. Daarbij ben je een doortastende en volhardende persoonlijkheid, communicatief vaardig en vind je uitdaging in je dagelijkse werkzaamheden. Je bent proactief, creatief en nauwkeurig en in staat om onderwerpen vanuit een helikopterview te benaderen. Verwacht wordt dat je bereid bent om deel te nemen aan de consignatiedienst.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.746 tot maximaal € 5.127 (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot een verlenging of vast dienstverband
• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 21 juni uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Cher Ketelaar
050-36 34447
w.p.a.ketelaar@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221309

Digitaal sollicitatieformulier