Docent Rechtsgeschiedenis (0,6 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten en maatschappelijke partners. De RUG kent ongeveer 35.000 studenten en 6.000 medewerkers uit binnen- en buitenland.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. De faculteit heeft een brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met meer dan 4.900 studenten en bijna 400 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Functiebeschrijving

De vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis van de Faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt een docent ter versterking van de sectie Rechtsgeschiedenis. Het gaat om een deeltijdaanstelling voor drie dagen per week voor de duur van drie jaar.

U geeft binnen de sectie Rechtsgeschiedenis onderwijs in zowel het Nederlands als het Engels. U bent inzetbaar binnen het rechtshistorische, rechtsvergelijkende en het vaardighedenonderwijs (Juridische Onderzoeksvaardigheden en Studentenrechtbank). Daarnaast bent u inzetbaar bij het afnemen en nakijken van tentamens.

Functie-eisen

• u beschikt over een afgeronde juridische master in het Nederlands recht/Rechtsgeleerdheid
• u heeft ervaring met het verzorgen van (digitaal) onderwijs, bij voorkeur in rechtshistorische vakken
• u heeft ervaring met het geven van Engelstalig onderwijs aan internationale studenten
• u heeft ervaring met het geven van vaardighedenonderwijs of u heeft relevante werkervaring die u geschikt maakt voor het juridische vaardighedenonderwijs
• u heeft belangstelling voor rechtsgeschiedenis en rechtsvergelijking
• u beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands, als in het Engels. Kennis van andere talen (Latijn, Grieks, Frans of Duits) is een pre, gelet op rechtshistorisch en rechtsvergelijkend onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 36 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 3.353,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd, afhankelijk van opleiding en ervaring
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• het betreft een arbeidsovereenkomst voor 3 jaar
• onze universiteit heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Gewenste datum van indiensttreding: 1 september 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 10 mei 2021, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Gesprekken zullen plaatsvinden halverwege de maand mei 2021.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/(...)sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Prof. mr. F. Brandsma, Vakgroepvoorzitter Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis
050-3635629
f.brandsma@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221246

Digitaal sollicitatieformulier