Docenten Privaatrecht (1,6-2,0 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten en maatschappelijke partners. De RUG kent ongeveer 36.000 studenten en 6.500 medewerkers uit binnen- en buitenland.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. De faculteit heeft een brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. De faculteit heeft meer dan 4900 studenten en bijna 400 medewerkers.

Functiebeschrijving

Onze studenten alles leren over het privaatrecht?

De vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt twee docenten ter versterking van het onderwijsteam.

Functie
U geeft binnen de vakgroep onderwijs in zowel het Nederlands als het Engels. U bent breed inzetbaar binnen het bacheloronderwijs (o.a. Burgerlijk recht 1, 2 en 3, Juridische onderzoeksvaardigheden 1 en 2, Burgerlijk procesrecht, Studentenrechtbank). Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het afnemen en nakijken van tentamens.

Functie-eisen

● u beschikt over een afgeronde juridische academische master in het Nederlands privaatrecht/notarieel recht
● ervaring met het verzorgen van onderwijs strekt tot aanbeveling
● ervaring met het geven van vaardighedenonderwijs of relevante werkervaring die u geschikt maakt voor het juridische vaardighedenonderwijs strekt tot aanbeveling
● u heeft belangstelling voor het privaatrecht en/of het notarieel recht
● u beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands, als in het Engels
● u beschikt over organisatietalenten en bent in staat om onderwijsactiviteiten te coördineren
● u bent collegiaal en flexibel.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

● een salaris van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 3.353,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd, afhankelijk van opleiding en ervaring
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
● het betreft een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie 1 jaar. Na dat jaar is er de mogelijkheid tot een verlenging met 2 jaar.

Onze universiteit heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Gewenste datum van indiensttreding: 1 september 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 25 mei 2021, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Gesprekken zullen plaatsvinden halverwege de maand juni 2021.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Mevrouw prof.mr.drs. C.M.D.S. Pavillon, vakgroepvoorzitter privaatrecht en notarieel recht
c.m.d.s.pavillon@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221244-45

Digitaal sollicitatieformulier