IT-Beleidsmedewerker / Conceptontwikkelaar (0,8-1,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 270 medewerkers het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het CIT beheert de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 35.000 studenten en 6.000 medewerkers van de universiteit die wereldwijd tot de top 100 behoort.
Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’.
Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 22 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Bedrijfsvoering, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Onze kernwaarden zijn respect, collegialiteit, fun, transparantie, commitment en samen.

Functiebeschrijving

Gezien de snelle digitalisering in onderwijs en onderzoek zijn er voortdurend hogere IT-verwachtingen van studenten, onderzoekers en medewerkers. De directie van het Centrum voor Informatietechnologie (CIT) heeft het ambitieuze plan om de IT-infrastructuur van de RUG te gaan vervangen. Doel is een geïntegreerde IT-omgeving voor onderwijs, onderzoek, (thuis)werken op basis van gebruikerswensen en hedendaagse IT-technologie (cloud, AI, SDN, automation).
Deze ontwikkeling is sterk verbonden met het (toekomstige) universitair beleid voor onderwijs, onderzoek, (thuis)werken. Het begint daarom met inventariseren van gebruikerswensen en beleidsontwikkelingen. Nauwe samenwerking met faculteiten en centrale beleidsafdelingen is hierbij cruciaal. Daarnaast is een gedegen inventarisatie van de technologische ontwikkelingen noodzakelijk.
De implementatie van een nieuwe geïntegreerde IT-omgeving duurt meerdere jaren, maar vormt vanaf de start de basis voor het actuele IT-beleid. Gezien de verantwoording die het CIT in toenemende mate moet afleggen is er een sterke noodzaak voor het formaliseren van het IT-beleid.

Om de CIT-directie te ondersteunen bij de ontwikkeling van een nieuwe geïntegreerde IT-omgeving en bij het actuele IT-beleid zoeken we een IT-beleidsmedewerker/ conceptontwikkelaar.
De functie biedt veel ruimte om je toegevoegde waarde te laten zien en eigen initiatief in te zetten voor het IT-beleid binnen de dynamische omgeving van universitaire IT. In deze functie word je uitgedaagd om met voorstellen te komen bestaande uit een juiste mix van technology push en pull, die aansluiten bij universitaire gebruikers en universitair beleid.

Functie-eisen

- kennis van en ervaring met het formuleren van IT-beleid
- organisatiesensitief
- goede communicatieve vaardigheden
- ervaring met toepassen van IT-architectuurprincipes
- tenminste een jaar relevante ervaring bij een complexe non-profit organisatie (bij voorkeur hoger onderwijs)
- academisch denk- en werkniveau
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Naast de algemene CIT-kerncompetenties die voor elke medewerker gelden (samenwerken, klantgerichtheid, flexibel), beschik je over de volgende competenties:

- analyseren
- oordeelsvorming
- plannen & organiseren
- schriftelijke communicatie
- conceptueel vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.746,- tot maximaal € 5.127,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling
• een tijdelijk dienstverband voor de periode van 2 jaar met de mogelijkheid tot een verlenging.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 12 april 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Ronald Stolk, algemeen directeur
r.p.stolk@rug.nl

Anke Breeuwsma, technisch directeur
j.c.breeuwsma@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221110

Digitaal sollicitatieformulier