Hoofd Bedrijfsvoering Talencentrum (0,8 fte)

Afdeling

Faculteit der Letteren

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Express yourself – understand the world is het motto van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Wij geloven dat we de wereld beter kunnen maken. We doen dat door onze klanten te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun taal- en interculturele vaardigheid, zodat ze optimaal kunnen functioneren in werk en studie. We zijn bevlogen, innovatief en doelgericht.

Het Talencentrum, een zelfstandige, bedrijfsmatige eenheid gesitueerd in de Faculteit der Letteren, biedt interculturele en taaltrainingen (individueel en in een groep) in verscheidene talen, op verschillende niveaus, voor algemene en specifieke doeleinden, voor medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en voor klanten buiten de universiteit. Veel van onze cursussen worden op maat gemaakt, gericht op de wensen van de opdrachtgever. Het Talencentrum bestaat uit de secties Engels, Nederlands, Moderne Vreemde Talen, Interculturele Communicatie en een Vertaal- en Correctie Service. Het Talencentrum heeft een internationaal team van ongeveer 85 medewerkers, onder wie ca. 30 oproepkrachten en is zelfvoorzienend.

Support Office
Het Talencentrum wordt ondersteund door een Support Office van tien medewerkers, die verschillende taken uitvoeren om de bedrijfsvoering van het Talencentrum te realiseren: een procescoördinator, een viertal sectie-ondersteuners, een marketing & sales team van vier medewerkers, een support office medewerker en een roosteraar/planner. Het Support Office is onlangs in deze vorm gestart, waarbij de taken en rollen van de zittende medewerkers opnieuw zijn gedefinieerd en er, wegens het vertrek van collega’s naar een andere werkomgeving, twee nieuwe collega’s aan het team zijn toegevoegd. Het Hoofd Bedrijfsvoering heeft een sturende rol in het verder inrichten en doorontwikkelen van de Support Office.

Het hoofd Bedrijfsvoering geeft leiding aan het Support Office en maakt deel uit van het management van het Talencentrum.

Functiebeschrijving

Het hoofd Bedrijfsvoering:

- draagt, vanuit een heldere visie op bedrijfsvoering, bij aan de doelstellingen van het Talencentrum middels het opstellen, implementeren en realiseren van beleid op het gebied van bedrijfsvoering
- draagt bij aan het vaststellen van de strategische, tactische en operationele doelstellingen op het gebied van Marketing & Sales en agendeert en bewaakt de doelstellingen
- ondersteunt en stimuleert het MT bij hun sturende taak door het leveren van adequate managementinformatie omtrent omzet- en investeringsgegevens en de activiteiten in de salesfunnel en brengt een bedrijfsmatig, resultaatgericht perspectief in bij besluitvorming
- is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering buiten het primaire proces van onderwijs (organisatie, financiën, automatisering en IT, administratie, facilities)
- vervult de rol van privacy & security coördinator over het domein bedrijfsvoering
- geeft leiding aan en draagt HR-verantwoordelijkheid voor het Support Office.

Het hoofd Bedrijfsvoering maakt deel uit van het MT, legt verantwoording af aan de directeur van het Talencentrum en stemt af met de facultaire financial controller en management controller.

Functie-eisen

We zoeken een collega met:

- minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding Bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding
- minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie
- overtuigingskracht en verbindend leiderschap
- organisatiesensitiviteit
- visie op bedrijfsvoering en automatisering/IT
- affiniteit met het werkgebied (Taal en Cultuur).

Gezien het internationale karakter van het Talencentrum is een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels essentieel.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige aanstelling
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijk contract van 0,8 fte voor de periode van een jaar. Na een jaar kan de aanstelling bij goed functioneren worden verlengd.

Startdatum zo spoedig mogelijk, bij voorkeur 1 april 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 10 maart 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Sollicitatiegesprekken zullen worden gehouden op 15 en 17 maart 2021.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Anje Dijk
A.M.Dijk@rug.nl

Jantien Lagerweij
J.k.lagerweij@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221095

Digitaal sollicitatieformulier