Informatie- en dataspecialist economie/bedrijfskunde/ruimtelijke wetenschappen

Afdeling

Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese onderzoeksuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 35.000 studenten en 6.000 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
Meer weten over de RUG? Kijk op: http://www.rug.nl/about-us

De Universiteitsbibliotheek
De Universiteitsbibliotheek (UB) Groningen is het informatieknooppunt van de Rijksuniversiteit Groningen. De UB is innovatief, professioneel en klantgericht en biedt een breed scala aan diensten op het gebied van wetenschappelijke informatievoorziening voor onderwijs en onderzoek. Daarbij zorgt zij voor uitstekende historische en actuele bibliotheekcollecties. Voor de afdeling Onderwijs- en onderzoeksondersteuning van de UB zijn wij op zoek naar een informatie- en dataspecialist economie en bedrijfskunde/ruimtelijke wetenschappen.

Functiebeschrijving

Binnen de afdeling Onderwijs- en onderzoeksondersteuning van de sector Publieksdiensten houd je je als informatie- en dataspecialist bezig met onder meer de volgende taken:

● je bent het aanspreekpunt voor vragen en wensen over de UB-collectie voor de Faculteiten Ruimtelijke Wetenschappen en Economie en Bedrijfskunde en je behartigt de belangen op gebied van informatievoorziening voor deze faculteiten
● je speelt een belangrijke rol bij de FAIR research data management dienstverlening van het Groningen Digital Competence Centre (GDCC) aan jouw faculteiten
● je fungeert als faculty liaison voor onderzoekers/docenten voor vragen en verzoeken rond alle UB-dienstverlening
● je bent functioneel beheerder van de meest gebruikte databestanden op het gebied van economie en bedrijfskunde
● je verzorgt voorlichtingsmateriaal en workshops voor studenten over het gebruik van databestanden
● je test en evalueert nieuwe bronnen op hun inhoud en functionaliteit
● je werkt nauw samen met het licentiemanagement bij het coördineren, afstemmen en evalueren van de digitale collectieonderdelen voor de Ruimtelijke Wetenschappen en Economie en Bedrijfskunde
● je adviseert de bibliotheekcommissie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde op het gebied van collectievorming en databestanden.

Functie-eisen

Je bent een enthousiasmerende, proactieve en netwerkvaardige persoonlijkheid. Je bent gericht op de informatiebehoefte van wetenschappers en studenten en goed bekend met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek aan de RUG. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het informatieaanbod. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in tenminste het Nederlands en het Engels.

Voor deze functie geldt:

● je beschikt over een universitaire opleiding in de economie of bedrijfskunde (MSc-niveau of hoger)
● je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in tenminste Nederlands en Engels
● je beschikt over goede consultancyvaardigheden
● je hebt ervaring met het werken met bedrijfseconomische databestanden
● je hebt ervaring met projectmatig werken of bent bereid je daarin te scholen (PRINCE2 Foundation)
● ervaring met functioneel beheer van ICT-systemen is een pre.
Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: analytisch vermogen, klantgerichtheid, ondernemerschap, omgevingsbewustzijn, communiceren, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een contract van 0,8-1,0 fte voor de periode van een jaar. Na acht maanden vindt een personeelsbeoordeling plaats, waarna bij positieve uitkomst en gebleken geschiktheid de aanstelling wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 3 maart 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Rienk Withaar, voormalig hoofd Onderwijsondersteuning
050-3635478
r.g.withaar@rug.nl

Ryanka Hazekamp, HR-Advies (alleen voor informatie over de sollicitatieprocedure
050-3636789
r.hazekamp@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221059

Digitaal sollicitatieformulier