Medewerker audiovisuele technieken (1,0 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Groningse Juridische faculteit
De Faculteit Rechtsgeleerdheid is een modern, internationaal georiënteerd instituut met een vier eeuwen lange traditie. Met meer dan 4.900 studenten en bijna 400 medewerkers is het een van de grote faculteiten van de RUG. Door een goed systeem van kwaliteitsbewaking vindt voortdurend verbetering plaats van onderwijs en onderzoek.

De Groningse Letteren faculteit
De Faculteit der Letteren is een grote dynamische faculteit in het hart van de stad Groningen. Ruim 5.000 studenten en 700 medewerkers werken er elke dag aan de grenzen van het weten. De Faculteit heeft een gevarieerd onderwijsaanbod, dat bestaat uit 16 bacheloropleidingen en meer dan 40 mastertracks. Op internationaal gebied vindt er onderzoek plaats op het gebied van archeologie, cultuurstudies, geschiedenis, internationale betrekkingen, journalistiek, letter- en taalkunde.

AV Services
AV Services biedt aan de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Letteren en andere eenheden van de RUG, een breed scala van diensten op het gebied van audiovisuele media. AV Services is verantwoordelijk voor de inrichting en het juist functioneren van de presentatie-voorzieningen in de collegezalen van het Harmoniecomplex (ong. 45 zalen in 10 gebouwen). Studenten en medewerkers kunnen er terecht voor het lenen van AV-apparatuur en ondersteuning omtrent mediagebruik in onderwijs en onderzoek.

AV Services verzorgt technische trainingen in AV-opnametechnieken en AV-software en levert hands-on ondersteuning bij practica van de Master Journalistiek. Verder is kennis en ondersteuning beschikbaar om het gehele proces van mediaproductie, van opname en bewerking tot eindproduct, te begeleiden of te verzorgen. AV Services beheert 3 AV-studio’s in het Harmoniecomplex.

Op het gebied van onderwijsvernieuwing is AV Services onder andere betrokken bij de productie van video’s voor gebruik binnen Massive Open Online Courses (MOOC’s) en andere E-learning projecten.

Functiebeschrijving

Denk jij straks mee over welke audiovisuele middelen het best ingezet kunnen worden voor het onderwijs en onderzoek van de 21e eeuw? Verzorg jij straks de techniek bij een uitzending vanuit de Faculteit Rechtsgeleerdheid of Letteren?
De Rijksuniversiteit Groningen zoekt een medewerker Audiovisuele (AV) technieken.

Als allround AV-technicus ben jij verantwoordelijk voor de AV/IT-infrastructuur van de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Letteren. Je zorgt voor de inkoop, opslag en het beheer van het (AV) materiaal. Bovendien verzorg je de techniek bij bijzondere AV-diensten, zoals congressen, de live-uitzending van de opening van het Academisch Jaar of de nieuwsuitzending van de Master Journalistiek.

Jouw specialisme is het adviseren van opdrachtgevers over de AV-middelen die het best kunnen worden ingezet voor onderwijs, wetenschappelijke publicaties, public relations en/of voorlichting. Je stelt en houdt bovendien AV-installaties in bedrijf (zoals studio’s en zaalinrichtingen). Je bent in staat om het content-creatie team van AV Services te ondersteunen met het regisseren, het vervaardigen en het bewerken van AV-opnamen, afbeeldingen en/of documenten.

Als medewerker audiovisuele technieken:

- adviseer je wetenschappelijk personeel over de mogelijkheden en toepassing van AV- producten en communicatie t.b.v. onderwijs, onderzoek en voorlichting
- vertaal je de vraag in een (audio)visueel concept
- stel je een productie- of projectvoorstel met bijbehorende kostenbegroting op
- stuur je de totstandkoming aan van AV-producten en communicatie
- zet je (gespecialiseerde) hulpmiddelen, materialen, programmatuur, methoden en technieken in
- zorg je voor het onderhoud en het juiste gebruik van hulpmiddelen en apparatuur
- monitor, bewaak en analyseer je de werking en functionaliteit van AV/ICT-producten en voer je de nodige preventies en correcties uit.
- leen je AV-apparatuur uit
- geef je gebruikersinstructies en trainingen.

Functie-eisen

De ideale kandidaat heeft:

- bij voorkeur hbo werk- en denkniveau
- goede kennis van en ervaring met software en hardware voor AV-bewerking en AV-streaming technieken
- goede kennis van en ervaring met het verzorgen van AV-techniek voor verschillende soorten evenementen (zoals meercamera-regie opstellingen en livestreams)
- kennis van ICT-toepassingen binnen het audiovisuele werkveld
- een goede beheersing van de Engelse taal.
- interesse in en is een actieve volger van trends en ontwikkelingen op AV-gebied.

Competenties die we voor deze functie belangrijk vinden zijn; inventiviteit, accuratesse, klantbetrokkenheid en samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.656,- tot maximaal € 3.548,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijke aanstelling van één jaar; tegen het einde van die periode vindt een resultaat-en ontwikkelingsgesprek plaats, om te bepalen of de aanstelling kan worden verlengd met de periode van een jaar
- de RUG heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden en heeft een uitgebreid intern opleidingsprogramma.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen voor 8 februari 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Mevrouw C. Jippes, AV services
050-3636628.

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221028

Digitaal sollicitatieformulier