ICT Beheerder Windows-werkplek (1,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Met ruim 270 medewerkers beheert het CIT de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 35.000 studenten en 6.000 medewerkers. De Rijksuniversiteit Groningen behoort wereldwijd tot de top 100 van universiteiten.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 22 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Bedrijfsvoering, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Onze kernwaarden zijn respect, collegialiteit, fun, transparantie, commitment en samen.

Binnen het domein Basiswerkplekken is het team Werkplekken verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle Windows-werkplekken binnen de RUG. Dit team is onderverdeeld in een viertal subteams waarbij het subteam Backend-beheer bestaat uit een viertal medewerkers.

Functiebeschrijving

Als medewerker van het subteam Backend-beheer je meerdere AD-omgevingen met infrastructuur. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het technische systeembeheer voor systemen t.b.v. User Storage. Je bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van enkele systemen t.b.v. (werkplek-) beveiliging, zoals WSUS en endpoint protection.
In samenwerking met het security team draag je zorg voor een stabiele en veilige omgeving, hou je controle over back-up en disaster recovery processen.
Als beheerder ben je verantwoordelijk voor monitoring, het opsporen en verhelpen van problemen. Daarnaast draag je je steentje bij als het gaat om documenteren.
Gevraagd en ongevraagd adviseren over nieuwe ontwikkelingen en kansen op het AD- en Storage-gebied behoort toe aan je taken. Indien nodig onderneem je actie die bijdraagt aan vernieuwing.
Verwacht wordt dat je als senior je noodzakelijke kennis, vaardigheden en informatie wilt overdragen aan je collega’s. Als professional zorg je ervoor dat je bij bent met kennis en technische ontwikkelingen met betrekking tot het vakgebied en het marktaanbod aan ICT-oplossingen.

Functie-eisen

Bij het CIT bestaat niet zoiets als een gewone Windows-omgeving, daarom zijn de volgende vaardigheden, mogelijkheden en kwalificaties vereist:

• hbo werk- en denkniveau, een technische opleiding is een pre
• bovengemiddelde kennis van en ervaring met Windows Server Systemen (aantoonbaar door de behaalde certificeringen en werkervaring)
• kennis van en ervaring met ontwerpen van AD-omgevingen is een vereiste
• kennis van en ervaring met PKI–infrastructuur
• kennis van en ervaring met storage-systemen, bijv. Dell Compellent
• kennis van en ervaring met systemen voor monitoring, bijv. SCOM
• kennis van powershell en Azure is een pre
• je hebt security en beveiliging hoog in het vaandel staan
• Je bent een klant- en resultaatgerichte samenwerker, die overzicht bewaart en initiatief neemt
• Je bent een doortastende en volhardende persoonlijkheid
• Je bent iemand die proactief en zelfstandig doorpakt en executiekracht durft te tonen
• daarnaast ben je een prioriteitensteller, die denkt in oplossingen in plaats van problemen
• Je neemt een leidende rol in complexe vraagstukken
• kennis van ITIL-beheerprocessen en projectmatig werken (PRINCE II)
• Je bent bereid om mee te draaien in consigneringsdiensten waarbij je de verantwoordelijkheid krijgt om buiten kantoortijden incidenten te managen.

Als persoon ben je een teamspeler, klantgericht, communicatief vaardig en vindt uitdaging in je dagelijkse werkzaamheden. Je bent proactief, creatief, nauwkeurig en je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.746,- tot maximaal € 5.127,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling
• een tijdelijk contract voor een periode van 1 jaar met de mogelijkheid tot een verlenging of dienstverband voor onbepaalde na een positieve beoordeling.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 15 februari 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Eelco Clobus
050-3637082
e.clobus@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221025

Digitaal sollicitatieformulier