Onderwijsadviseur Online onderwijs (2,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een ambitieuze internationale research universiteit die stevig geworteld is in het noorden van Nederland. De universiteit creëert en deelt kennis via onderzoek, onderwijs en wetenschapsbeoefening op hoog niveau. De Rijksuniversiteit Groningen heeft een academische traditie die teruggaat tot 1614 en kent een rijk verleden. Hierdoor is de universiteit uitgegroeid tot een academische gemeenschap met een sterk besef van lokale en maatschappelijke verbondenheid en een cultuur van innovatief onderwijs en onderzoek.

Het Domein Onderwijs van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) ondersteunt het onderwijs van de RUG en soms ook daarbuiten in een internationale context. Zij doet dit door bijvoorbeeld het geven van advies bij onderwijsinnovaties en curriculumvernieuwing, het opzetten en begeleiden van professionaliseringstrajecten voor individuele of groepen van docenten, evaluatieonderzoek naar innovaties in het onderwijs en het ondersteunen van e-learning. Onderwijs is altijd in beweging en het ESI ontwikkelt daarom in samenspraak met faculteiten nieuwe mogelijkheden, zoals nu voor online onderwijs en toetsing.

Functiebeschrijving

Onder invloed van de COVID 19-pandemie is het geven van online onderwijs en toetsing in een stroomversnelling geraakt. In de afgelopen maanden is er veel ervaring mee opgedaan en hebben studenten en docenten de (on)mogelijkheden hiervan leren kennen. Het vraagt een andere wijze van studeren en doceren en het kost docenten extra tijd en inspanning om goed online onderwijs te ontwikkelen. Studenten en docenten ontberen in het huidige online onderwijs interactie met elkaar en zijn op zoek naar creatieve oplossingen.

De RUG wil docenten en studenten hierbij ondersteunen. Als onderwijsadviseur maak je deel uit van een een pool van experts die docenten helpen bij het vormgeven van (online) onderwijs en toetsing. Dat kan bijvoorbeeld door het coachen van (groepen van) docenten in het geven van online onderwijs, geven van webinars en ontwikkelen van templates in de online leeromgeving. Als adviseur denk je mee met docenten en helpt hen oplossingen te vinden die het (online) onderwijs beter en makkelijker laten functioneren.

We zoeken twee onderwijsadviseurs. Heb je op één of meer van genoemde gebieden iets te bieden, dan gaan we graag met je in gesprek. We verwachten van je dat je goed inzicht hebt in het academisch onderwijs, onderwijsprocessen, leerprocessen, ontwikkelingen op het gebied van levenslang leren en onderwijsinnovatie. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden noodzakelijk en heb je het vermogen om onderwijskundige principes te vertalen naar oplossingen die passen in de RUG-onderwijsomgeving. We willen een divers team samenstellen om zoveel mogelijk docenten te kunnen helpen.

Je komt te werken in één van de teams met onderwijskundigen, ICT-ontwikkelaars en facultaire contactpersonen. We zijn op zoek naar enthousiaste, nieuwsgierige en constructief kritische collega’s die in staat zijn wetenschappelijk onderbouwde onderwijsideeën over online onderwijs tot werkelijkheid te brengen. Je weet je weg te vinden in een divers academisch gezelschap en bent in staat zelfstandig te werken, maar je erkent en herkent het belang van het samenwerken in een team.

Functie-eisen

● een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur in een richting gerelateerd aan onderwijs
● ervaring met onderwijsadvies, -training en/of -onderzoek
● kennis en ervaring op het gebied van online onderwijs, docentprofessionalisering, training en begeleiding, curriculumontwikkeling, vakverbetering en/of van online leersystemen
● uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
● uitstekende Engelse taalvaardigheid in woord en geschrift
● zowel goed zelfstandig kunnen werken als goed kunnen samenwerken met een grote diversiteit aan deskundigen.

De personen die wij zoeken scoren hoog op de competenties: sociaal vaardig, klantgericht, enthousiast, analytisch vermogen en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van € 2.790,- (schaal 10 ) tot € 5.127,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een contract voor de periode van twee jaar.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 25 februari 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Dr. Jan Folkert Deinum, programmamanager
06-55157010
j.f.deinum@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 221001-02

Digitaal sollicitatieformulier