Postdoc Differentiatie Binnenstebuiten (0,8 fte)

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 33.000 studenten en 6.000 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW), basiseenheid Orthopedagogiek: Leren & Ontwikkelen. De Faculteit GMW is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de Faculteit werken ca. 650 medewerkers.

Functiebeschrijving

Voor het project ‘Differentiatie Binnenstebuiten’ (gefinancierd door NRO) zijn we op zoek naar een postdoctoraal onderzoeker. Binnen dit project richten we ons op de vraag: hoe komt het dat sommige docenten goed zijn in differentiëren, terwijl het anderen veel meer moeite kost? Er is binnen het grote project een omvangrijke dataset verzameld bestaande uit interviews, vragenlijsten en longitudinale observaties en ‘experience sampling’ bij docenten in het vmbo en hun leerlingen. De kandidaat gaat zal zich bezighouden met het deelproject gericht op differentiatievaardigheden van de docent. Concreet betekent dit het analyseren van de (kwalitatieve en kwantitatieve) data en het schrijven van wetenschappelijke artikelen. Daarnaast zal de kandidaat samenwerken met de rest van het projectteam bij het organiseren van een afrondend symposium voor de onderwijspraktijk. De oorspronkelijke NRO-onderzoeksaanvraag kan worden opgevraagd bij Elisa Kupers (w.e.kupers@rug.nl).

Functie-eisen

- gepromoveerd in de onderwijswetenschappen/ onderwijspsychologie/ schoolpsychologie / orthopedagogiek of een aanverwante discipline
- kennis inzake differentiatie in de klas strekt tot de aanbeveling
- interesse in en ruime ervaring met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek
- uitstekende schrijfvaardigheid (Engels en Nederlands), blijkend uit gepubliceerde artikelen
- competenties: analytisch vermogen, goed in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, doorzettingsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van ervaring van minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een tijdelijk contract van 0,8 fte voor een periode van 1 jaar.

Datum indiensttreding: uiterlijk 1 maart 2021 (eerder is mogelijk)

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 18 november 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Dr. Elisa Kupers
w.e.kupers@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 220367

Digitaal sollicitatieformulier