Medewerker (Digitale) Toetsondersteuning (2,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en is betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een vooraanstaand landelijk en Europees expertisecentrum op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met ca. 260 medewerkers beheert het CIT de benodigde faciliteiten en ondersteunende processen voor ca. 32.000 studenten en 5.600 medewerkers. In lijn met het strategisch plan van de universiteit ligt de focus in onderwijs-IT op actief leren en op campusopleidingen; de focus in onderzoek-IT ligt op menselijke gegevens en Big Data-technologieën. Deze staan bovenop uitstekende IT-infrastructuur ter ondersteuning van personeel en studenten, inclusief bedrijfsbeheersystemen.

Met personeel en faciliteiten die van het hoogste niveau zijn, kan het CIT optreden als een enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. Dit wordt verbeterd door de integratie van klanten in de organisatie te verbeteren, waardoor diensten kunnen worden ontwikkeld samen met mensen die ze gebruiken. De kracht van de universitaire gemeenschap wordt dus gebruikt om te innoveren en de kwaliteit in de hele organisatie te verbeteren. Dit leidt tot een universiteit die aantrekkelijk is voor studenten en onderzoekers vanwege de high-end IT-faciliteiten.

Onze kernwaarden zijn: respect, collegialiteit, samen, fun, openheid en commitment.

Opererend op het snijvlak van ICT en onderwijsondersteuning biedt het team (Digitale) Toetsondersteuning al jaren een snelle, efficiënte en kwalitatief zeer goede onderwijskundige ondersteuning aan docenten van de RUG, Hanzehogeschool en enkele externe partijen op het gebied van hun toetspraktijk met mc-tentamens, essaytentamens en de ontwikkeling van digitale toetsen.

Team Toetsondersteuning
Het CIT werkt met teams om de kwaliteit van de dienstverlening te optimaliseren. Binnen een team bestaan verschillende rollen en taken. Het uitgangspunt is dat het gehele team verantwoordelijk is voor de diensten die het team aanbiedt.

De missie van Team Toetsondersteuning: optimalisatie van toetsing van studenten en het toetsproces voor docenten in het Hoger Onderwijs, in al zijn aspecten. Dit wordt gerealiseerd door onderwijskundige inzichten te verbinden met hulpmiddelen uit de ICT. Vanwege de COVID 19-pandemie is online toetsing in een stroomversnelling geraakt, waardoor er sprake is van een toename van het werk. Daarnaast zal ook de uitbreiding van de capaciteit voor digitaal toetsen zorgen voor een toename op langere termijn. De werkzaamheden zullen primair dan ook bestaan uit het ondersteunen van docenten tijdens de voorbereiding en afronding van tentamens, met name tijdens de vier tentamenperiodes. Er is op dit moment ook sprake van toename van het werk door uitbreiding van het aantal toetsmomenten, in 2020 verdubbelt de capaciteit voor digitaal toetsen.

Functiebeschrijving

- bijdragen aan het uitvoeren van de missie van het team
- assisteren van docenten bij het opzetten en afnemen van digitale toetsen
- meewerken aan kwaliteitsverbetering digitaal toetsen
- verwerken van tentamens en (her)analyses en uitvoeren van cijferbepalingen
- docenten adviseren over de resultaten van de uitgevoerde analyses en cesuur- en cijferbepalingen
- betrokkenheid bij additionele projecten zoals het verzorgen van workshops en maatwerk over (digitaal) toetsen en beoordelen
- adviseren van examencommissies, faculteiten en het College van Bestuur over aspecten van toetsen
- uitvoeren van projecten met het doel de kwaliteit van tentamens en het toetsproces te verhogen.

Functie-eisen

- hbo/universitair werk- en denkniveau
- inhoudelijke kennis van toetstheorie en statistiek
- goede ICT-kennis- en vaardigheden, bij voorkeur ook van Blackboard
- zelfstandig kunnen plannen en uitvoeren
- kunnen verzorgen van workshops, trainingen en presentaties
- goede beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift
- goed kunnen werken in teamverband
- communicatief ingesteld, sociaal vaardig, klantgericht en enthousiast
- accuraat
- stressbestendig
- verantwoordelijkheidsgevoel voor kwaliteit van werk van het gehele team.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.790,- tot maximaal
€ 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een contract in eerste instantie voor de periode van een jaar, wat bij goed functioneren kan worden verlengd; op basis van de groei van het aantal af te nemen digitale toetsen bestaat de optie om na twee jaar het dienstverband om te zetten naar onbepaalde tijd.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 17 augustus 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Een assessment zal deel kunnen uitmaken van de selectieprocedure.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Voor deze functie nodigen we ook nadrukkelijk vrouwen uit om te solliciteren. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Drs. A.J.M. (Antoinette) Maassen, toetsondersteuning, tentamenverwerking en onderwijsontwikkeling
a.j.m.maassen@rug.nl

Drs. Louwarnoud van der Duim, Domeinmanager ESI
l.a.van.der.duim@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 220260-61

Digitaal sollicitatieformulier