Post-doc onderzoeker Academische Werkplaats EMB (0,5 en 0,4 fte)

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 32.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen.

De Academische Werkplaats voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking (AW EMB) is een samenwerkingsverband tussen vier partners. Meer informatie over de Academische Werkplaats en het onderzoek wat wij doen, kun je vinden op deze website: https://aw-emb.nl/

Functiebeschrijving

Voor het versterken van de kennisinfrastructuur en het uitvoeren van het onderzoeksprogramma van de AW EMB zijn wij op zoek naar twee postdoc onderzoekers (0,5 en 0,4 fte).
Als postdoc onderzoeker ontwikkel je binnen het onderzoeksprogramma van de AW EMB een eigen onderzoekslijn door nieuwe onderzoeken op te zetten, subsidieaanvragen te doen en/of bestaande datasets te analyseren op het domein van mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Daarnaast ondersteun je junior-onderzoekers en/of promovendi die onderzoek doen binnen de AW EMB. Onderzoek vindt plaats op basis van de kennisagenda die door ouders, professionals en wetenschap wordt opgesteld. Bevindingen en resultaten van onderzoek worden daarnaast geïmplementeerd in de praktijk en/of in het wo/hbo-onderwijs.

Je werkplek is bij de Rijksuniversiteit Groningen en/of Hanzehogeschool Groningen.

Functie-eisen

De nieuw aan te stellen postdoc onderzoeker dient, om het bestaande team aan te vullen, te voldoen aan het volgende profiel:
- gepromoveerd of heeft uitzicht op promotie binnen korte tijd (maximaal zes maanden) op het domein van (participatie of onderdelen daarvan) mensen met (Z)EVMB
- heeft goede communicatieve vaardigheden zowel als het gaat om communiceren met collega’s als met ouders, zorgprofessionals, docenten en studenten
- is bekwaam in het samenwerken met de praktijk en/of wo/hbo-onderwijs
- is goed in statistiek, kwalitatief onderzoek en/of in n=1 studies
- heeft affiniteit en/of ervaring met onderzoek naar beleid en implementatievraagstukken.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 48 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.709,- (schaal 10) tot maximaal € 4.274,- bruto bij volledige werktijd
- 8% vakantietoelage en 8,3% eindejaarsuitkering; verder hebben wij goede en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden
- eerst een jaarcontract; na 9 maanden volgt een resultaat- en ontwikkelingsgesprek. Bij goed functioneren wordt het contract met 3 jaar verlengd.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door een korte motivatiebrief en curriculum vitae te sturen vóór 6 februari 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken wordt gehouden op 13 februari 2020.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf en de Code of Conduct for the recruitment of researchers, https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Prof.dr. Annette van der Putten, Rijksuniversiteit Groningen
06-21888790
a.a.j.van.der.putten@rug.nl

Dr. Aly Waninge, Hanzehogeschool
06-30328282
a.waninge@pl.hanze.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 220033-34

Digitaal sollicitatieformulier