Jurist (0,8 fte)

Afdeling

Bureau van de Universiteit

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek, is internationaal georiënteerd, honoreert verschillen in ambities en talenten, werkt actief samen met bedrijfsleven, overheden en burgers, en behoort tot de top van de Europese universiteiten.
De afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken (ABJZ) van het Bureau van de Universiteit verricht werkzaamheden voor de universiteit als geheel en is onder meer belast met:

• beleid op het gebied van de universitaire bestuursorganisatie en governance
• taken in verband met relevante (onderwijs)wet- en regelgeving en daarmee samenhangend beleid (nationaal/internationaal)
• behartiging van alle voorkomende zaken bij interne en externe bezwaar- en beroepsprocedures, in het bijzonder Awb-procedures
• de behandeling van privaatrechtelijke aangelegenheden
• het oplossen van overige juridische en/of bestuurlijke vraagstukken.

Bij de afdeling ABJZ ontstaat door het vertrek van een van de medewerkers een vacature voor een ambitieuze en pro-actieve jurist op het gebied van het onderwijsrecht/publiekrecht.

Functiebeschrijving

In deze functie geef je als jurist samen met collega’s vorm aan het RUG-brede juridische en bestuurlijke beleid en de naleving daarvan in de organisatie. Je adviseert het College van Bestuur en onder meer faculteitsbesturen. Je functioneert in een team van praktisch ingestelde juridische professionals met brede kennis.
Het hoofdaccent van de taken ligt bij het onderwijs- en bestuursrecht (waaronder ook behandeling van beroep- en bezwaarschriften en WOB-verzoeken).

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste jurist met een gedegen, actuele kennis van onderwijs- en bestuursrecht en belangstelling voor privaatrecht. De Engelse taal beheers je uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt de universitaire opleiding Nederlands Recht afgerond. Je beschikt over relevante werkervaring, bij voorkeur in het hoger onderwijs.

Je hebt het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te opereren, binnen de eigen afdeling en in interdisciplinair verband.
Je bent flexibel en kunt snel schakelen in veranderende (werk)omstandigheden, hebt een grote mate van organisatiebewustzijn, en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, kunt omgaan met tegengestelde belangen en hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring een salaris van minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11) bij volledige werktijd
- in eerste instantie een aanstelling voor de periode van een jaar van 0,8 fte. Daarna behoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden; dit is enerzijds afhankelijk van ontwikkelingen in de organisatie en anderzijds van de wijze waarop je jouw functie vervult
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto- inkomen.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 7 februari 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 27 of vrijdag 28 februari 2020.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Mr.drs. A.H.L. Korten, hoofd afdeling ABJZ
050-3635444
a.h.l.korten@rug.nl

Mevrouw mr. C.G.M. van Spanje
050-3635071
c.g.m.van.spanje@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 220002

Digitaal sollicitatieformulier