IT Traineeship Centrum voor Informatie Technologie RUG (5.0 FTE)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Over het Centrum voor Informatie Technologie (CIT)
De Rijksuniversiteit Groningen behoort als universiteit met ruim 32.000 studenten en ruim 6.000 medewerkers tot de mondiale top 100. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 260 medewerkers het leidende en meest toonaangevende nationaal en Europees instituut op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Binnen het CIT voel je 24/7 de passie, ambitie en innovatiedrang van hoogleraren, onderzoekers, docenten en studenten. Misschien is het wel geen toeval dat zij in ‘the city of talent’ Groningen gevestigd is; één van de meest bruisende steden van Nederland waar IT-talent binnen een academische context tot bloei komt en innovatie, creativiteit en ondernemersgeest samengaan met gezelligheid en ontspanning.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de Rijksuniversiteit Groningen ging het CIT qua organisatiemodel onlangs over tot zo’n 22 zelforganiserende teams van 10 tot 15 medewerkers. Naast de Managing Board, Support en het ondersteunende domein Bedrijfsvoering (totaal 65 medewerkers), kent het CIT sindsdien vier domeinen te weten: Onderzoek (44 medewerkers), Onderwijs (53), Basiswerkplek (63 medewerkers) en Infrastructuur (38 medewerkers). De nieuwe werkwijze bevordert autonomie van alle betrokken IT-professionals, waardoor creativiteit, innovatie, een slagvaardige projectaanpak en maximale klanttevredenheid hand in hand gaan. Hiermee tevens een ideale leer- en ontwikkelomgeving voor trainees.

Functiebeschrijving

Eerst oriënteren, dan pas solliciteren
Kom vrijdag 31 januari sfeer proeven en kennis maken

Wil jij als high potential jouw talenten iedere dag ontdekken en verder ontwikkelen binnen één van de meest aansprekende ICT-omgevingen van Noord Nederland en ver daarbuiten? Wil jij je persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelen en vanuit een werkende en constant lerende situatie ontdekken wat ècht bij jou past? Dat kan vanaf 1 april 2020 binnen het traineeship van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Samen met ASBR organiseren we vrijdag 31 januari een inloop voor belangstellenden en zetten we het sollicitatieproces op zijn kop. Zij noemen het ‘het nieuwe werven’. Voor opgeven en direct solliciteren zie http://www.rug.nl/it-traineeship
Wij bieden vanaf april 2020 vijf tweejarige IT traineeships aan, waarbij je je in vier blokken van een half jaar persoonlijk kunt ontwikkelen. Lerend werken en werkend leren. Binnen een veilige en inspirerende werk- en leeromgeving, waarin jij grenzeloos kunt gaan ontdekken wat het beste bij je past. Interessant voor iedere ICT-er (in wording) die binnen een meer dan professionele omgeving de basis wil leggen voor zijn of haar verdere carrière. Al dan niet binnen de Rijksuniversiteit Groningen.

Op 31 januari 2020 van 13:30 tot 17:00 uur vertellen we je er in nauwe samenwerking met ASBR graag meer over. Zie http://www.rug.nl/it-traineeschip

Programma 31 januari 2020
13:30 – 13:45 uur Inloop/registratie
13:45 – 13:55 uur ‘Welkomstwoord’ door Anke Breeuwsma (Technisch Directeur CIT)
13:55 – 14:15 uur ‘Over het CIT en het traineeship’ door Louwarnoud van der Duim (Domeinmanager Onderwijs)
14:15 – 14:45 uur ‘Wat kun je leren bij het CIT’? door eerdere trainees
14:45 – 16:30 uur Informatiemarkt, spreken met management, medewerkers en eerdere trainees
16:30 -17:00 uur Informele afronding met een borrel en een hapje.

Het IT traineeship (5,0 FTE)
Een betaald tweejarig traineeship bij het Centrum voor Informatie Technologie van de Rijksuniversiteit Groningen betekent een persoonlijke ontdekkingstocht binnen een innovatieve en sterk inspirerende omgeving. Binnen een gezamenlijk programma werk je zeer intensief samen met collega trainees en mentoren/coaches die je helpen met al jouw loopbaanstappen, overwegingen en persoonlijke groei. Je gaat samen op reis en ontdekt jouw eigen kerncompetenties en leerdoelen en ICT in al haar facetten binnen een topuniversiteit.

Jouw loopbaanreis in vier blokken
Twee jaar lang, een dag in de week, werk je gericht aan jouw eigen ontwikkeling en uitdagingen en volg je gerichte opleidingen en trainingen. De hele periode een gezonde mix van theorie (in een samenwerking met gerenommeerde partners) en praktisch inzicht in hoe de praktijk in het CIT werkt. Je werkt aan de ontwikkeling van jouw eigen vaardigheden en krijgt inzicht in bijvoorbeeld moderne veranderkunde, sociale vaardigheden, projectmanagent skills en alles wat jou verder inspireert. Ook verwerf je technische ICT kennis en leer je gaandeweg de periode steeds meer over de werking van de Rijksuniversiteit Groningen in de meest brede zin van het woord. De andere vier dagen werk je in vier blokken van zes maanden projectmatig aan ICT van de toekomst.

Hierdoor sta jij dagelijks in nauw contact met hoogleraren, docenten en onderzoekers. Thema’s zijn bijvoorbeeld virtual reality, security, data science, machine learning, big data, geodata, onderwijs van de toekomst, applicatiemanagement, architectuur en ICT/de werkplek van de toekomst. Dit alles niet volgens een traditioneel hiërarchisch model, maar in zelforganiserende teams, in diverse rollen, met diverse stakeholders en klanten binnen aansprekende projecten. Een pracht van een ontdekkingstocht!

Jouw leerervaring in vier blokken
De eerste zes maanden staan in het teken van een nadere kennismaking met de Rijksuniversiteit Groningen en het Centrum voor Informatie Technologie. In al haar facetten, inclusief alle gebruikte technieken binnen de context van een academische omgeving. We maken een start met jouw persoonlijke ontwikkelplan, waarbij jouw wensen en de leerpunten vanuit de personality scan vanuit het selectieproces richtinggevend zijn.

In het tweede blok zal jij onder andere werken aan jouw consultancy skills en het klantgericht leveren van toegevoegde waarde aan onze universiteit. Je werkt ook aan jouw eigen loopbaanplan en persoonlijke ontwikkeling en krijgt een eerste inzicht in de technieken die we bij het CIT toepassen.

In het derde blok gaan we technische verdieping aanbrengen. Je maakt kennis met diverse innovatieve technieken en agile werken, waarbij je desgewenst extra aandacht kunt gaan besteden aan de technieken die jou in het bijzonder interesseren. Je bent dan al ook al actief bij onze interne klanten, waarbij je projecten tot je neemt, verder werkt aan jouw adviesvaardigheden en technisch toegevoegde waarde levert.

Het laatste blok krijgt jouw persoonlijke ontwikkeling een laatste verdiepingsslag. Samen met de andere trainees staan bijvoorbeeld projectmanagement en leiderschap op de agenda. Ondertussen heb jij al vele leerdoelen gerealiseerd en werk je aan een laatste persoonlijke en technische verdieping die de opstap vormen voor een volgende carrièrestap.
In alle blokken is aandacht voor intervisie om te borgen dat het geleerde ook in de praktijk toepasbaar is.

Functie-eisen

• een recent afgeronde hbo bachelor/wo master
• maximaal drie jaar professionele werkervaring
• fulltime beschikbaar per 1-4-2020
• hoog ambitieniveau, gecombineerd met resultaatgerichtheid en lerend vermogen
• een bewuste keuze om ICT, eigenaarschap, projectleiderschap en innovatie te willen combineren
• de wil en het lef om elke dag nieuwe leerervaringen op te doen
• een perfecte beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

De gehele werving- en selectieprocedure organiseert het Centrum voor Informatie Technologie in exclusieve samenwerking met ASBR. Gunstig voor jou; je staat zonder tussenkomst van detacheerders of andere derden rechtstreeks in contact met jouw toekomstige mentoren en collega’s. Je krijgt direct een dienstverband en interessante loopbaan bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het Centrum voor Informatie Technologie biedt jou namelijk een arbeidsovereenkomst voor twee jaren. Zij betalen al jouw coaching en opleidings- en ontwikkelkosten. Daarnaast krijg je een bruto maandsalaris van € 2.835,- tot maximaal € 3.895,- (schaal 9) per maand op basis van een fulltime dienstverband).

Sollicitatie

Procedure:
• We verwachten alle reacties (uiterlijk) 4 februari 2020 om 23:59 uur te hebben ontvangen via http://www.asbr.nl/[…]/it-traineeship-rijksuniversiteit-groningen.
• We starten 5 februari 2020 direct de cv selectie.
• We kunnen jou 7 februari al informeren of we jou uitnodigen voor een van de selectiedagen op 13 en 14 februari te Groningen.
• We verwachten jou een week later al mede te kunnen delen of jij 1 van onze 5 ideaalkandidaten bent.
• Vanaf 1 april 2020 ben je met een arbeidsovereenkomst op zak dan meer dan welkom voor de start van jouw loopbaanreis binnen de Rijksuniversiteit Groningen!

Heb je vooraf vragen? Neem dan contact op met Edwin Klomp (ASBR) via 06-55194295 of jointhecit@asbr.nl Ben je nu al overtuigd? Je kunt natuurlijk ook direct reageren via http://www.asbr.nl/[…]/it-traineeship-rijksuniversiteit-groningen Stuur jouw originele en inspirerende motivatie en cv wel uiterlijk 4 februari 23:59 uur in.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Edwin Klomp (ASBR)
06-55194295
jointhecit@asbr.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219645-50

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

Rijksuniversiteit Groningen Centrum voor Informatie Technologie ASBR