Chemisch Analist (hbo) (0,8-1,0 fte)

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

Organisatie

University of Groningen

Voor de basiseenheid Centrum voor IsotopenOnderzoek van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG), Faculty of Science and Enginering, zijn wij op zoek naar een chemisch analist voor de periode van twee jaar, met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. De basiseenheid Centrum voor IsotopenOnderzoek (CIO) telt ca. 35 medewerkers. Het CIO verricht onder meer onderzoek op het gebied van broeikasgassen, klimaatgeschiedenis en ouderdomsbepaling met behulp van 14C (koolstof-14).

Functiebeschrijving

De functionaris krijgt de monstervoorbereiding en -meting van stabiele isotopen onder haar/zijn hoede. Dit houdt in verschillende specifieke voorbehandelingen van monstermateriaal, het meten van monsters m.b.v. verschillende types apparatuur (zowel massaspectrometrie met randapparatuur als laserspectrometrie) en het analyseren van de gegevens i.v.m. kwaliteitsbewaking. Ook onderhoud van de apparatuur en “trouble shooting” hoort tot het takenpakket. Naarmate kennis en inzicht in de materie groeien, zal de functionaris ook meer ingezet worden bij onderzoek naar referentiematerialen, het opzetten van nieuwe meetmethoden en bijzondere (voor)behandelingen.

Functie-eisen

- chemisch analist of vergelijkbaar, hbo-niveau, met enige jaren werkervaring
- affiniteit met meetinstrumentatie en data-analyse
- bereid en in staat tot het leren van de basics van stabiele isotopen
- in staat tot eerstelijns en tweedelijns kwaliteitscontrole
- voorliefde voor nauwkeurige meetprocessen
- vaardig en zelfredzaam bij computergebruik
- in staat nieuwe processen snel aan te leren, overzicht te houden en werkzaamheden te plannen
- zelfkritische houding, nauwgezetheid en netheid in de werkzaamheden
- analytische blik op (automatische) meetprocessen en –resultaten
- collegialiteit, goede samenwerkingsvaardigheden
- goede beheersing van Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring in eerste instantie tot € 3.445,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een 0,8-1,0 fte aanstelling, in eerste instantie voor de periode van twee jaar; na twee jaar behoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden na een positieve beoordeling en mits er voldoende financiele middelen zijn.

Het CIO biedt een stimulerende werkomgeving met een gemêleerde groep enthousiaste collega's. De groep medewerkers van het CIO is zeer divers van samenstelling, wat betreft nationaliteit en de man/vrouw- en wetenschapper/technicus verhoudingen. Het werk is divers en biedt de mogelijkheid tot het voortdurend opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 16 december 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Op16 december worden de binnengekomen sollicitaties t/m 15 december beoordeeld, maar de positie blijft open tot een kandidaat is benoemd.

Gesprekken zullen begin januari 2020 plaatsvinden. Hiervoor zullen geselecteerde kandidaten vóór de Kerst worden uitgenodigd. De gesprekken zullen mogelijk gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden. Een kleine opdracht hoort ook bij de procedure.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Mevrouw A.T. Aerts-Bijma (ma., di., do.)
050-3634716
a.t.aerts-bijma@rug.nl

De heer H.G. Jansen (ma., di., do., vr.)
050-3634756
h.g.jansen@rug.nl

Secretariaat
050-3634760
cio@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219591

Digitaal sollicitatieformulier