IT-Projectleider Geo (0,6-0,8 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research-universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en is betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Centrum voor Informatie Technologie
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een vooraanstaand landelijk en Europees expertisecentrum op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met ca. 250 medewerkers beheert het CIT de benodigde faciliteiten en ondersteunende processen voor ca. 31.000 studenten en 5.600 medewerkers. In lijn met het strategisch plan van de universiteit ligt de focus in onderwijs IT op actief leren en op campus-opleidingen; de focus in onderzoek IT ligt op menselijke gegevens en Big Data-technologieën. Deze staan bovenop een uitstekende IT-infrastructuur ter ondersteuning van personeel en studenten, inclusief bedrijfsbeheersystemen.
Met personeel en faciliteiten die van het hoogste niveau zijn, kan het CIT optreden als een enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. In nauwe samenwerking met onderzoekers, docenten en studenten werken we voortdurend aan innovatie en kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening. Dit leidt tot een universiteit die aantrekkelijk is voor studenten en onderzoekers vanwege de high-end IT-faciliteiten. Onze kernwaarden zijn: Respect, Collegialiteit, Samen, Fun, Openheid en Commitment.

Geodienst
De Geodienst is hét ruimtelijke expertisecentrum van de RUG en valt onder het CIT. We werken samen met lokale en internationale onderzoekers, beleidsmakers, overheden en bedrijven aan spraakmakende innovatieve projecten. We combineren academische kennis met een ondernemende, nieuwsgierige aanpak en zijn niet bang om onze handen vuil te maken aan nieuwe technologie. Kennis die we hiermee opdoen gebruiken we om voorop te blijven lopen.
Vanwege de ontwikkeling van de Geodienst zijn we per direct op zoek naar een uitstekende organisator met zakelijk talent. Je komt ons ambitieuze team versterken om de volgende stap in haar ontwikkeling te maken.

Functiebeschrijving

Als projectleider draag je de eervolle verantwoordelijkheid voor onze grootste en innovatieve projecten, waaronder het prijswinnende project PAN (portable-antiquities.nl). Daarnaast werk je mee om onze vernieuwende projecten en de interne organisatie verder te stroomlijnen. Je overlegt met klanten over voortgang en budgetten. Je rapporteert aan de Geodienst coördinator en stemt af met de projectmedewerkers. Je bewaakt de planning, voortgang en capaciteit. Je kunt uitstekend op zakelijk niveau communiceren zonder de goede relaties uit het oog te verliezen. Bij de Geodienst kom je terecht in een zeer open, ambitieus, en technisch ijzersterk team waar behoefte is aan zakelijke vakkundigheid.

De projectleider:
● is verantwoordelijk voor de bewaking en planning van de grote projecten van de Geodienst
● geeft inhoud aan de zakelijke ontwikkeling van het team
● stemt af met klanten en het projectteam
● vormt de brug tussen acquisitie en uitvoering
● stelt offertes en beheerovereenkomsten op in samenwerking met collega’s.

Functie-eisen

Je beschikt over:
- aantoonbare competenties als IT-projectleider
- ervaring met zakelijke communicatie
- ervaring met innovatieve projecten
- enthousiasme voor kaarten en data(visualisatie)
- kennis van geo-informatie en IT (is een pre)
- bereidheid deel te nemen in bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten.

Competenties:
- kunt het werk goed plannen en organiseren in een dynamische omgeving
- toont eigenaarschap
- communiceert helder zowel in het Nederlands als het Engels
- beschikt over probleemoplossend vermogen
- bent sterk in het aangaan en onderhouden van relaties
- beschikt over relativeringsvermogen en gevoel voor humor.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:
- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.637,- tot maximaal € 4.978,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- een aanstelling in eerste instantie voor de periode van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd na een positieve beoordeling
- de functie is geschat op 0,6-0,8 fte.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door middel van je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 25 november 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: Een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Voor deze functie nodigen we ook nadrukkelijk vrouwen uit om te solliciteren. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Govert Schoof, coördinator Geodienst
050-3639211.

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219364H

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

Geodienst

Digitaal sollicitatieformulier