ICT Developer (1,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

“Eerst kennismaken en oriënteren, dan pas solliciteren”. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft onder andere 12 vacatures voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Samen met ASBR zetten we het sollicitatieproces op zijn kop. We gaan als ambitieuze organisatie graag eerst samen met jou op ontdekkingstocht! Op donderdag 14 november aanstaande van 15:00 tot 18:00 zetten we de deuren wagenwijd open voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Meer info, opgeven of direct solliciteren? Zie https://www.rug.nl/join-the-cit/

De Rijksuniversiteit Groningen behoort als universiteit met ruim 30.000 studenten en ruim 6000 medewerkers tot de mondiale top 100. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 260 medewerkers het leidende en meest toonaangevende nationaal en Europees instituut op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Binnen het CIT voel je 24/7 de passie, ambitie en innovatiedrang van hoogleraren, onderzoekers, docenten en studenten. Misschien is het wel geen toeval dat zij in ‘the city of talent’ Groningen gevestigd is; één van de meest bruisende steden van Nederland waar IT talent binnen een academische context tot bloei komt en innovatie, creativiteit en ondernemersgeest samengaan met gezelligheid en ontspanning.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de Rijksuniversiteit Groningen ging het CIT qua organisatiemodel onlangs over tot zo’n 22 zelforganiserende teams van 10 tot 15 medewerkers. Naast de Managing Board, Support en het ondersteunende domein Bedrijfsvoering (totaal 65 medewerkers), kent het CIT sindsdien vier domeinen te weten: Onderzoek (44 medewerkers), Onderwijs (53), Basiswerkplek (63 medewerkers) en Infrastructuur (38 medewerkers). De nieuwe werkwijze bevordert autonomie van alle betrokken IT-professionals, waardoor creativiteit, innovatie, een slagvaardige projectaanpak en maximale klanttevredenheid hand in hand gaan.

Functiebeschrijving

Het Team iOS richt zich op het ontwikkelen en ondersteunen van de onderwijsapplicaties van de RUG. Binnen het team werken vier ontwikkelaars, drie applicatiebeheerders, vier coördinatoren en een team lead. Hiernaast zijn er zo’n 30 student-assistenten actief die de helpdesk (1e/2e lijn ondersteuning) vormen. Werkzaamheden worden binnen onze zelforganiserende teams samen bepaald en geprioriteerd; we rouleren de rol vraagbaak / 3e lijn voor onze helpdesk en werken bij voorkeur met z’n tweeën of drieën aan een project. Alles om de klanten maximaal van dienst te kunnen zijn.

Je hebt veel persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. Als je bijvoorbeeld nog nooit een git pull request hebt gereviewed dan krijg je alle kans om je daarin te bekwamen. Als ontwikkelaar binnen ons team ben je van alle markten thuis; je configureert databases, schrijft API’s, zorgt ervoor dat er een degelijke UI voor de gebruikers is. Soms zit je ook zelf met eindgebruikers om tafel om de door jou ontwikkelde oplossingen te demonstreren en te bespreken.

Platgeslagen gaat het natuurlijk om het ontwikkelen van nieuwe ICT producten en het uitbreiden of koppelen van bestaande producten. Van het meedenken en brainstormen met de klant/gebruiker over nieuwe wensen tot het zorgen dat problemen worden opgelost als het ICT product in productie is genomen. Vervolgens ben je betrokken bij het (technisch) beheren en ondersteunen van zelfgebouwde of commerciële software zoals Blackboard en SyllabusPlus waar we in de meeste gevallen zelf functionaliteit omheen hebben gebouwd.

Er staat al een 27” iMac voor je klaar, maar als je liever Windows of Linux gebruikt is dat mogelijk. Nieuwsgierig? Meld je aan voor de inloop op 14 november vanaf 15:00 en laat je verassen door het Centrum voor Informatie Technologie. Uiteraard kun je ook direct solliciteren.

Functie-eisen

- Je hebt een universitaire opleiding afgerond waarin software ontwikkeling een belangrijk onderdeel was.
- Je deed jouw eerste ervaring op met het ontwikkelen en beheren van complexe ICT oplossingen.
- Je werkte eerder met Java, HTML, Javascript en/of SQL. Ervaring met onderwijsapplicaties is ‘nice to have’.
- Vanuit jouw analyses en probleemoplossend vermogen vertaal je gebruikerswensen naar gebruiksvriendelijke, AVG compliant, veilige, herbruikbare en beheerbare ICT oplossingen.
- Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

De gehele werving- en selectieprocedure organiseert het Centrum voor Informatie Technologie in exclusieve samenwerking met ASBR. Gunstig voor jou; je staat zonder tussenkomst van derden rechtstreeks in contact met jouw toekomstige mentoren en collega’s en krijgt direct een dienstverband bij de Rijksuniversiteit Groningen. Aanbiedingen van detacheerders en recruitmentbureaus zullen dan ook niet in behandeling worden genomen. Het Centrum voor Informatie Technologie biedt jou direct een arbeidsovereenkomst. Ze betalen tevens al jouw coaching en opleidings- en ontwikkelkosten. Qua inschaling kennen alle vacatures, afhankelijk van opleiding en ervaring, een maximum salaris schaal 11, hetgeen een bruto maandsalaris van Euro 4.978,- op basis een fulltime dienstverband betekent. Lees meer over de aantrekkelijkheid van de Rijksuniversiteit Groningen als werkgever https://www.rug.nl/about-us/work-with-us/.

Sollicitatie

Op 14 november kun je een informatiemiddag bezoeken, zie voor meer informatie: https://www.rug.nl/join-the-cit/. Na het bezoeken van de informatiemiddag kun je tot en met dinsdag 19 november 23:59 zelf kiezen of je solliciteert op een van de openstaande posities. Ook voor directe sollicitaties is dit de deadline. Je hoort in beide gevallen uiterlijk 26 november of we je uitnodigen voor een van de selectiedagen op 4, 5 of 6 december te Groningen. Als we jou selecteren, heb je dit uiterlijk 18 december een arbeidsvoorwaardelijk voorstel in jouw bezit.

Solliciteren kan via onderstaande link:
https://www.asbr.nl/inschri[…]en%20I%20ICT%20Developer%20(1%20fte)

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Edwin Klomp
+316 55 19 42 95
jointheCIT@asbr.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219541

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

Join the CIT