Software Engineer (2.0 FTE)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

“Eerst kennismaken en oriënteren, dan pas solliciteren”. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft onder andere 12 vacatures voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Samen met ASBR zetten we het sollicitatieproces op zijn kop. We gaan als ambitieuze organisatie graag eerst samen met jou op ontdekkingstocht! Op donderdag 14 november aanstaande van 15:00 tot 18:00 zetten we de deuren wagenwijd open voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Meer info, opgeven of direct solliciteren? Zie https://www.rug.nl/join-the-cit/

De Rijksuniversiteit Groningen behoort als universiteit met ruim 30.000 studenten en ruim 6000 medewerkers tot de mondiale top 100. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 260 medewerkers het leidende en meest toonaangevende nationaal en Europees instituut op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Binnen het CIT voel je 24/7 de passie, ambitie en innovatiedrang van hoogleraren, onderzoekers, docenten en studenten. Misschien is het wel geen toeval dat zij in ‘the city of talent’ Groningen gevestigd is; één van de meest bruisende steden van Nederland waar IT talent binnen een academische context tot bloei komt en innovatie, creativiteit en ondernemersgeest samengaan met gezelligheid en ontspanning.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de Rijksuniversiteit Groningen ging het CIT qua organisatiemodel onlangs over tot zo’n 22 zelforganiserende teams van 10 tot 15 medewerkers. Naast de Managing Board, Support en het ondersteunende domein Bedrijfsvoering (totaal 65 medewerkers), kent het CIT sindsdien vier domeinen te weten: Onderzoek (44 medewerkers), Onderwijs (53), Basiswerkplek (63 medewerkers) en Infrastructuur (38 medewerkers). De nieuwe werkwijze bevordert autonomie van alle betrokken IT-professionals, waardoor creativiteit, innovatie, een slagvaardige projectaanpak en maximale klanttevredenheid hand in hand gaan.

Functiebeschrijving

Wat is de uitdaging?
Ben jij toe aan èchte verdieping binnen jouw vakgebied en een intellectuele uitdaging qua software engineering pur sang? Wil jij dagelijks met louter professionals en gedreven vakgenoten werken? Wil jij van begin tot eind bouwen aan baanbrekende open source oplossingen die het verschil gaan maken binnen onze universitaire omgeving en ver daarbuiten? Dan is de rol als Software Engineer binnen het Centrum voor Informatie Technologie een interessante volgende carrièrestap. We hebben technologisch al bijna alles in huis. Jij krijgt tijd, geld en handelingsvrijheid om met doordachte en innovatieve software engineering het verschil te gaan maken binnen de Rijksuniversiteit Groningen.

Jij staat dagelijks in contact met onze eindgebruikers, veelal docenten, hoogleraren en onderzoekers. Je inventariseert behoeften, ontwikkelt, schrijft, implementeert, test, verbetert en onderhoudt. Je bent als coördinerend vakspecialist betrokken bij het hele proces. Sterker nog; dat verwachten we van je! Nieuwsgierig? Meld je aan voor de inloop op 14 november vanaf 15:00. Uiteraard kun je ook direct solliciteren. Heb je vooraf vragen of wil je meer weten over de procedure? Neem dan gerust contact op met Edwin Klomp (ASBR) via +31 6 55194295 of jointhecit@asbr.nl.

Functie-eisen

- Je bent afgestudeerd binnen de Informatiekunde, een vakgebied dat je sindsdien nooit meer heeft losgelaten.
- In jouw huidige baan maakt webdevelopment middels Python, Javascript, Java en/of Go een belangrijk onderdeel van jouw takenpakket uit.
- Zowel back-end als technisch front-end ben je voldoende toegerust.
- Ook werk je regelmatig met databases zoals PostgreSQL, MySQL, Redis en MongoDB. Kennis van (web) API-ontwerp, service based architecturen, task-brokers en streaming applicaties maken jouw ideaalprofiel compleet.

We zijn realistisch; als je niet aan alle criteria voldoet maar wel een hoog ambitieniveau en lerend vermogen hebt, ben je (ook) welkom bij de informatiemiddag.

Arbeidsvoorwaarden

De gehele werving- en selectieprocedure organiseert het Centrum voor Informatie Technologie in exclusieve samenwerking met ASBR. Gunstig voor jou; je staat zonder tussenkomst van derden rechtstreeks in contact met jouw toekomstige mentoren en collega’s en krijgt direct een dienstverband bij de Rijksuniversiteit Groningen. Aanbiedingen van detacheerders en recruitmentbureaus zullen dan ook niet in behandeling worden genomen. Het Centrum voor Informatie Technologie biedt jou direct een arbeidsovereenkomst. Ze betalen tevens al jouw coaching en opleidings- en ontwikkelkosten. Qua inschaling kennen alle vacatures, afhankelijk van opleiding en ervaring, een maximum salaris schaal 11, hetgeen een bruto maandsalaris van Euro 4.978,- op basis een fulltime dienstverband betekent. Lees meer over de aantrekkelijkheid van de Rijksuniversiteit Groningen als werkgever https://www.rug.nl/about-us/work-with-us/.

Sollicitatie

Op 14 november kun je een informatiemiddag bezoeken, zie voor meer informatie: https://www.rug.nl/join-the-cit/. Na het bezoeken van de informatiemiddag kun je tot en met dinsdag 19 november 23:59 zelf kiezen of je solliciteert op een van de openstaande posities. Ook voor directe sollicitaties is dit de deadline. Je hoort in beide gevallen uiterlijk 26 november of we je uitnodigen voor een van de selectiedagen op 4, 5 of 6 december te Groningen. Als we jou selecteren, heb je dit uiterlijk 18 december een arbeidsvoorwaardelijk voorstel in jouw bezit.

Solliciteren kan via onderstaande link:
https://www.asbr.nl/inschri[…]I%20Software%20Engineers%20(2%20fte)

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Edwin Klomp
+316 55 19 42 95
jointheCIT@asbr.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219539-40

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

Join the CIT