Site Reliability Engineer (4.0 FTE)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

“Eerst kennismaken en oriënteren, dan pas solliciteren”. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft onder andere 12 vacatures voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Samen met ASBR zetten we het sollicitatieproces op zijn kop. We gaan als ambitieuze organisatie graag eerst samen met jou op ontdekkingstocht! Op donderdag 14 november aanstaande van 15:00 tot 18:00 zetten we de deuren wagenwijd open voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Meer info, opgeven of direct solliciteren? Zie www.rug.nl/join-the-cit/.

De Rijksuniversiteit Groningen behoort als universiteit met ruim 30.000 studenten en ruim 6000 medewerkers tot de mondiale top 100. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 260 medewerkers het leidende en meest toonaangevende nationaal en Europees instituut op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Binnen het CIT voel je 24/7 de passie, ambitie en innovatiedrang van hoogleraren, onderzoekers, docenten en studenten. Misschien is het wel geen toeval dat zij in ‘the city of talent’ Groningen gevestigd is; één van de meest bruisende steden van Nederland waar IT talent binnen een academische context tot bloei komt en innovatie, creativiteit en ondernemersgeest samengaan met gezelligheid en ontspanning.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de Rijksuniversiteit Groningen ging het CIT qua organisatiemodel onlangs over tot zo’n 22 zelforganiserende teams van 10 tot 15 medewerkers. Naast de Managing Board, Support en het ondersteunende domein Bedrijfsvoering (totaal 65 medewerkers), kent het CIT sindsdien vier domeinen te weten: Onderzoek (44 medewerkers), Onderwijs (53), Basiswerkplek (63 medewerkers) en Infrastructuur (38 medewerkers). De nieuwe werkwijze bevordert autonomie van alle betrokken IT-professionals, waardoor creativiteit, innovatie, een slagvaardige projectaanpak en maximale klanttevredenheid hand in hand gaan.

Functiebeschrijving

We hadden een Research Cloud Engineer, een Storagespecialist, een Virtualisatiespecialist en een Linux serverbeheerder kunnen zoeken. Solisten en specialisten op hun vakgebied. Die zoeken we niet. We zoeken vier Site Reliability Engineers die vanuit een van de genoemde specialismen grootschalige en innovatieve software oplossingen zonder zorgen laten draaien. Vanuit de meest moderne inzichten en samen met het team. Betrouwbaar, efficiënt, kostenneutraal en ieder moment schaalbaar.

Jouw team faciliteert en levert virtualisatieoplossingen, rekenkracht en opslagcapaciteit aan onderzoekers, medewerkers en studenten van de gehele Rijksuniversiteit Groningen. In toenemende mate ook daarbuiten; we hebben onze zaakjes namelijk goed voor elkaar. Opslag, expertise, beveiliging, continue beschikbaarheid, snelheid en monitoring zijn bij het CIT geborgd. We willen de tijd ver vooruit blijven. De komende periode zullen bijvoorbeeld virtuele clusters en OpenStack oplossingen hoog op de agenda staan. Waar hebben we het eigenlijk over? Een opslag van 3500TB en diverse clusters waarvan de grootste 6744 cores verdeeld over meer dan 280 nodes heeft. Naast onze research cloud hebben we ook een groot VMware virtualisatie platform, uitgerust met GPU’s voor zowel HPC faciliteiten als voor KA. Met 4PB+ aan storage voor de virtuele machines en opslag voor gebruikers.

Doe je mee binnen onze zelforganiserende teams vanuit een of meerdere kennisgebieden cloud, storage, vitualisatie en/of Linux? Nieuwsgierig? Meld je hier aan voor de inloop op 14 november vanaf 15:00 en oordeel zelf wat het beste bij jou past. Uiteraard kun je ook direct solliciteren. Heb je vooraf vragen of wil je meer weten over de procedure? Neem dan gerust contact op met Edwin Klomp (ASBR) via +31 6 55194295 of jointhecit@asbr.nl.

Functie-eisen

Binnen de diverse vacatures is er zowel ruimte voor IT deskundigen op HBO+ als WO werk- en denkniveau. Je gelooft in DevOps, infrastructure as code en composable infrastructure en zoekt een inspirerende werkomgeving waar niemand jou tegenhoudt. Je bent een creatieve team-player en volgt actuele vakontwikkelingen en modern configuratiemanagement. Voor het schrijven van een script ben je niet bang. Een of meerdere technieken/producten als Prometheus, Grafana, Ansible, Infiniband, Lustre, OpenStack. Slurm, schroevendraaier, PowerShell, iRODS en/of Xcat hebben jouw bijzondere interesse.

Arbeidsvoorwaarden

De gehele werving- en selectieprocedure organiseert het Centrum voor Informatie Technologie in exclusieve samenwerking met ASBR. Gunstig voor jou; je staat zonder tussenkomst van derden rechtstreeks in contact met jouw toekomstige mentoren en collega’s en krijgt direct een dienstverband bij de Rijksuniversiteit Groningen. Aanbiedingen van detacheerders en recruitmentbureaus zullen dan ook niet in behandeling worden genomen. Het Centrum voor Informatie Technologie biedt jou direct een arbeidsovereenkomst. Ze betalen tevens al jouw coaching en opleidings- en ontwikkelkosten. Qua inschaling kennen alle vacatures, afhankelijk van opleiding en ervaring, een maximum salaris schaal 11, hetgeen een bruto maandsalaris van Euro 4.978,- op basis een fulltime dienstverband betekent. Lees meer over de aantrekkelijkheid van de Rijksuniversiteit Groningen als werkgever https://www.rug.nl/about-us/work-with-us/.

Sollicitatie

Op 14 november kun je een informatiemiddag bezoeken, zie voor meer informatie: https://www.rug.nl/join-the-cit/. Na het bezoeken van de informatiemiddag kun je tot en met dinsdag 19 november 23:59 zelf kiezen of je solliciteert op een van de openstaande posities. Ook voor directe sollicitaties is dit de deadline. Je hoort in beide gevallen uiterlijk 26 november of we je uitnodigen voor een van de selectiedagen op 4, 5 of 6 december te Groningen. Als we jou selecteren, heb je dit uiterlijk 18 december een arbeidsvoorwaardelijk voorstel in jouw bezit.

Solliciteren kan via onderstaande link:
https://www.asbr.nl/inschri[…]0Reliability%20Engineers%20(4%20fte)

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Edwin Klomp
+316 55 19 42 95
jointheCIT@asbr.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219530-33

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:

Join the CIT