Ontwikkelaar ICT (0,8-1,0 fte)

Afdeling

Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Meer weten over de RUG? Kijk op: http://www.rug.nl/about-us

De Universiteitsbibliotheek Groningen (UB) is hét informatieknooppunt van de universiteit. De UB voorziet wetenschappers en studenten van informatie en diensten die ze nodig hebben om topwetenschap te bedrijven en draagt bij aan wereldwijde zichtbaarheid van die wetenschap.

Wij zijn voortdurend bezig om onze diensten en producten projectmatig te innoveren. Zo is het internationale leenverkeer tussen bibliotheken met een systeem ondersteund, is een pilotproject uitgevoerd met een nieuwe gebruikersinterface voor de discovery-omgeving, en zijn er apps ontwikkeld voor het vinden van locaties in de bibliotheek en voor het reserveren van studio’s in de bibliotheek.

Ter ondersteuning van de ontwikkelgroep van 4 personen zoeken wij zo snel mogelijk een Ontwikkelaar.

Functiebeschrijving

Je bent een (startende) creatieve, flexibele ICT-professional. Je vindt het leuk om software met een hoge kwaliteit te bouwen en je wilt je kennis en kunde uitbreiden.

Je wordt verantwoordelijk om veelgebruikte applicaties van een nieuwe look and feel te voorzien, gebruikmakend van open source repository software componenten EPrints en Apache SOLR. Je zorgt ervoor dat de applicaties goed beheerbaar en onderhoudbaar blijven.

Je wordt gecoacht door een ervaren ontwikkelaar, gericht op je groei en je voortgang.

Functie-eisen

● een afgeronde ICT-opleiding op hbo- of universitair niveau
● je bent resultaatgericht, nauwkeurig, kan goed samenwerken en leert snel
● je bent analytisch ingesteld en werkt gestructureerd
● je kunt onderhoudsarm programmeren door aantoonbaar best coding practices te gebruiken
● ervaring met PHP, Perl, Laravel, Linux en databases sterkt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 2.835,- tot maximaal € .3895,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband); ook heeft de RUG een ruime verlofregeling
- goede scholingsactiviteiten
- een aanstelling voor een periode van twee jaar.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 19 november 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: Een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Voor deze functie nodigen we ook nadrukkelijk vrouwen uit om te solliciteren). Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/[…]/sollicitatiecode.pdf en de Code of Conduct for the recruitment of researchers, https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Teijo Doornkamp, afdelingshoofd Ontwikkeling en Innovatie (informatie over de functie)
t.h.doornkamp@rug.nl

Johannes Nicolai, ontwikkelaar ICT
j.nicolai@rug.nl

Ryanka Hazekamp, HR-adviseur (informatie over de sollicitatieprocedure)
r.hazekamp@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219529

Digitaal sollicitatieformulier