Front End Developer (0,8-1,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en is betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Centrum voor Informatie Technologie
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een vooraanstaand landelijk en Europees expertisecentrum op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met ca. 250 medewerkers beheert het CIT de benodigde faciliteiten en ondersteunende processen voor ca. 32000 studenten en 6000 medewerkers. In lijn met het strategisch plan van de universiteit ligt de focus in onderwijs IT op actief leren en op campusopleidingen; de focus in onderzoek IT ligt op menselijke gegevens en Big Data-technologieën. Deze staan bovenop uitstekende IT-infrastructuur ter ondersteuning van personeel en studenten, inclusief bedrijfsbeheersystemen.

Het CIT treedt op als enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. Met personeel en faciliteiten van het hoogste niveau en nauwe samenwerking met de klanten binnen de RUG organisatie ontwikkelt het CIT bestaande en nieuwe diensten. Het CIT zet daarmee de kracht van de universitaire organisatie in om te innoveren en zo de kwaliteit van de universiteit in brede zin te verbeteren. Op deze manier draagt het CIT bij aan een aantrekkelijke universiteit voor studenten en onderzoekers.

Kernwaarden binnen het CIT zijn: respect, collegialiteit, samen, fun, openheid en commitment.

Omschrijving afdeling/ team
Bij een vooruitstrevende universiteit hoort ook een heldere website en een goed werkend intranet. Dat is de verantwoordelijkheid van het CMS en Online Development team. Het team bestaat uit zowel communicatiespecialisten als softwareontwikkelaars, die zich gezamenlijk inzetten voor een zo goed mogelijke gebruikerservaring. Daarbij kijken we als team regelmatig naar de manier waarop we dingen doen en of het beter kan. Openheid, teamgevoel en plezier in het werk zijn voor ons net zo belangrijk als deskundigheid en specialisme.

Functiebeschrijving

Voor het CMS en Online Development team zijn wij op zoek naar een creatieve front end ontwikkelaar. In deze functie werk je in een agile team. Je bent verantwoordelijk voor het geven van inhoud aan en uitwerken van de look and feel van de website van de Rijksuniversiteit Groningen en de intranet-omgevingen voor medewerkers en studenten. Dit doe je in samenwerking met de rest van het team en voor sommige projecten samen met externe partijen. Je werk bestaat uit het uitwerken van functionele wensen naar mockups en html-templates, uitwerken van de vormgeving in het CMS en het doen van voorstellen om de gebruikerservaring te verbeteren. Je doet daarbij voorstellen en maakt keuzes in welke tools en technieken hierbij worden ingezet.
Tenslotte zoeken we naar een teamgenoot met goede communicatieve eigenschappen, die graag in brede zin meedenkt met het team om optimale resultaten te behalen.

Wil je meer weten over het werken in ons team, kijk dan op deze pagina: https://www.rug.nl/java-ontwikkelaars-front-end-developer

Functie-eisen

- Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau
- Aantoonbare ervaring met frontend ontwikkelwerkzaamheden
- Aantoonbare ervaring met frontend technieken, zoals HTML5, CSS3, JavaScript, JQuery, Node.JS, SASS
- Ervaring met het ontwerpen van onderdelen van de vormgeving, in lijn met de bestaande vormgeving en huisstijl
- Affiniteit met User Interfaces en User Experience (UI/UX)
- Ervaring met mockup tools, waaronder Photoshop of andere bewerkingstools
- Ervaring met JavaScript frameworks als Angular 2+, Vue.js of Ember is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal €2.835,- (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten) tot maximaal €4.274,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een voltijd aanstelling. Het betreft een aanstelling voor de periode van een jaar, met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Nederlandse Universiteiten.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, te sturen vóór 13 december 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Dennis van der Laan
050-3639273
d.g.van.der.laan@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219528

Digitaal sollicitatieformulier