Hoofd HR-Advies Rijksuniversiteit Groningen (0,9-1,0 fte)

Afdeling

Bureau van de Universiteit

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De afdeling
De afdeling Human Resources houdt zich bezig met alle zaken die te maken hebben met het personeelsbeleid van de RUG. Human Resources doet dit door:
• het formuleren van HR-beleid, dat de organisatie ondersteunt bij het realiseren van de doelen excellent onderwijs, excellent onderzoek en excellente ondersteuning
• het ontwikkelen en onderhouden van passende HR-programma's en HR-instrumenten
• het informeren, ondersteunen en adviseren van leidinggevenden en medewerkers bij het uitvoeren van HR-activiteiten
• het efficiënt uitvoeren van de bijbehorende administratieve processen.

De afdeling wordt geleid door een HR-directeur en bestaat uit vier verschillende onderdelen: HR-Services, HR-Innovatie, HR-Advies en HR-Experts.

Bij de afdeling HR-Advies werken HR-adviseurs, HR-assistenten en secretaresses en zij zijn gehuisvest in of nabij de faculteit of dienst waarvoor ze werken. De HR-adviseurs dragen bij aan de vormgeving en/of de uitvoering van het personeel- en organisatiebeleid voor faculteiten en diensten. Zij zijn voornamelijk sparringpartner voor bestuur en leidinggevenden.

Wij zijn op zoek naar een enthousiast en daadkrachtig:
Hoofd HR-Advies, onderdeel van de afdeling Human Resources en gepositioneerd bij Bureau van de Universiteit

Functiebeschrijving

Als hoofd HR-Advies lever je een significante bijdrage aan de beleidsontwikkeling en de vertaling van de Strategische HR-agenda naar implementatie en uitvoering binnen de faculteiten en diensten. Je hebt een duidelijke visie op de rol van HR-advies binnen de organisatie en weet dit ook uit te dragen. Je geeft richting aan de door-ontwikkeling van de afdeling HR-Advies en richt je hierbij op het verbeteren van de dienstverlening van de afdeling als geheel en het professioneel omgaan met de klant. Je legt verbindingen tussen de verschillende decentrale eenheden en de RUG als geheel en brengt de verschillende belangen bij elkaar om uiteindelijk tot een advies dan wel beleid te komen voor de totale RUG. In deze functie ben je lid van het managementteam van de afdeling HR. De afdeling HR-Advies is de laatste jaren flink gegroeid en van twee naar één afdelingshoofd gegaan. Je zoekt met het team en het MT HR naar manieren om HR-Advies steeds bestuurbaar te houden en weet dat op zorgvuldige wijze te begeleiden. Je voert het personeelsmanagement voor de afdeling en coacht medewerkers.

Functie-eisen

Je bent een verbinder en weet relevante externe ontwikkelingen met interne ontwikkelingen aan elkaar vast te knopen en onderhoudt een actief netwerk, zowel binnen de RUG als daarbuiten. Je bent een sparringpartner voor collega’s en een plezierige, empathische en overtuigende gesprekspartner op alle niveaus binnen de organisatie. Je bent zichtbaar voor het HR-team en vertegenwoordigt hen richting de organisatie.

Als hoofd HR-Advies geef je op een inspirerende wijze leiding aan de afdeling bestaande uit ca. 45 professionals die redelijk autonoom opereren binnen de verschillende faculteiten en diensten van de RUG. Je bent in staat ze te faciliteren en te ondersteunen. Je motiveert, inspireert en stimuleert medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent in staat medewerkers in te zetten op hun (individuele) kwaliteiten. Je zorgt dat ze elkaar onderling goed weten te vinden. Op individueel als teamniveau ben je resultaat- en ontwikkelingsgericht.

• Je bent een gedreven professional, die out-of-the-box durft te denken en te acteren. Gebaande paden zijn voor jou niet altijd heilig.
• Je hebt een opleiding op academisch niveau en ruime ervaring binnen het vakgebied van HR binnen een professionele organisatie.
• Je hebt affiniteit met de academische wereld en ervaring in het aansturen van professionals. Je communiceert makkelijk in zowel in het Nederlands als in het Engels. Je voelt aan waar kansen, belangen en gevoeligheden liggen op strategisch niveau.
• Je neemt initiatief, draagt zelf ideeën en oplossingen aan en kan weerstand wegnemen en draagvlak creëren.
• Je hebt ervaring met het automatiseren van HR-processen.


Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:
• een salaris van maximaal € 5.656,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering van het jaarlijks bruto inkomen
• bij een volledige werktijd aanstelling 232 vakantie-uren

Voor onze overige secundaire arbeidsvoorwaarden zie onze website https://www.rug.nl/about-us/work-with-us

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de periode van een jaar. Daarna behoort een aanstelling voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Dit is enerzijds afhankelijk van ontwikkelingen in de organisatie en anderzijds van de wijze waarop je jouw functie vervult.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Let op: De werving voor deze vacature verloopt via Bureau Blaauw. Reageren op deze vacature gaat uitsluitend via de volgende link: https://www.bureaublaauw.com/[…]/

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Ingrid Brons (Bureau Blaauw)
info@bureaublaauw.com

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219378H