Postdoctoraal onderzoeker Transboundary Legal Studies (0,5 fte)

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit met een breed en klassiek profiel. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebiedoverstijgend en multidisciplinair van aard. Met meer dan 4000 studenten en bijna 350 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

De vakgroep Transboundary Legal Studies (TLS) bestrijkt de expertisegebieden internationaal recht, IT-recht, politieke wetenschappen en rechtstheorie. In de vakgroep TLS worden de grenzen van en in het recht opgezocht en onderzocht, in onderzoek en in het verlengde daarvan in onderwijs.

Global Health Law Groningen is een multidisciplinair onderzoekscentrum dat zich richt op het bestuderen van internationale standaarden die de gezondheid beschermen. Mensenrechten vormen de kern van het onderzoek. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer tabaksregulering, ongezond dieet, milieu- en luchtvervuiling en reproductieve gezondheid.

Functiebeschrijving

Binnen de vakgroep TLS is ruimte voor een parttime postdoc-onderzoeker. Betreffende onderzoeker zal participeren in een multidisciplinair onderzoeksproject waarbinnen je als juridische postdoc samenwerkt met onderzoekers met een medische/gedragswetenschappelijke en media-achtergrond.

Het project richt zich op de mogelijkheid van het uitbreiden van rookvrije zones. Hoe beschermt dit kinderen en wat is ervoor nodig om ze in Nederland in te voeren? Tegen welke juridische grenzen loop je aan bij de invoering van dergelijke rookvrije zones? In dit project willen we leren van andere landen waar al nieuwe plekken rookvrij zijn gemaakt.

Het betreft een aanstelling van 0,5 fte voor twee jaar. Gedurende deze periode onderzoek je de aard, tenuitvoerlegging en handhaving van bestaande regulering van rookvrije zones in een aantal andere delen van de wereld. Ook kijk je naar de lokale initiatieven in de steden Rotterdam en Groningen. Je bekijkt deze regulering tevens vanuit mensenrechten-perspectief, met bijzondere aandacht voor de belangen en rechten van kinderen. Kwalitatief onderzoek (interviews) maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Functie-eisen

Voor dit project zijn wij op zoek naar een gemotiveerde onderzoeker met een (bijna) afgeronde promotie in een relevante juridische discipline, bijvoorbeeld mensenrechten, rechtssociologie of bestuursrecht.

Goede kennis van de Nederlandse taal strekt tot voordeel, evenals een internationale profilering. Je hebt affiniteit met het onderwerp en je bent gemotiveerd om met onderzoekers uit andere disciplines samen te werken.

Je werkt zelfstandig, bent verantwoordelijk en enthousiast en beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en onderzoeks- en schrijfvaardigheden. Tevens beschik je over een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen, zeer goede presentatievaardigheden en ben je sterk resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 3637,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband); ook heeft de RUG een ruime verlofregeling
• goede scholingsactiviteiten
• een tijdelijke aanstelling voor de periode van 2 jaar met een aanstellingsomvang van 0,5 fte.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk, uiterlijk 1 november 2019

Solliciteren
Je kunt solliciteren door een sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae en een aanbevelingsbrief (bijvoorbeeld van jouw promotor), te sturen vóór 10 september 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Graag een cijferlijst van je rechtenstudie toevoegen, evenals een publicatielijst indien relevant.

De gesprekken vinden in de loop van september 2019 plaats. Een schrijfoefening vormt mogelijk onderdeel van de recrutering.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatie

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Prof. Brigit Toebes
06-543541961
b.c.a.toebes@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219422

Digitaal sollicitatieformulier