Bedrijfsarts in Opleiding (BAIO) (1,0 fte)

Afdeling

Bureau van de Universiteit

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een organisatie met meer dan 5.600 medewerkers en 31.000 studenten. Zij heeft sterke wortels in het noorden van Nederland, is maatschappelijk actief en voelt zich sterk betrokken bij haar omgeving. Zij behoort tot de top van de Europese universiteiten en is internationaal georiënteerd. De afdeling Arbo, Milieu en Duurzaamheid (AMD) is de interne arbodienst van de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen de afdeling zijn alle relevante disciplines op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid vertegenwoordigd.

De Rijksuniversiteit Groningen is nauw verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen als het gaat om onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en healthy ageing. Een internationale academische wereld, waar ruimte is voor ambitie. “Werken aan de grenzen van het weten”

De universiteit en het UMCG werken samen in de opleiding voor nieuwe bedrijfsartsen. Bij de universiteit bestaat een vacature voor een bedrijfsarts in opleiding voor 1.0 FTE. Als bedrijfsarts in opleiding levert u een bijdrage aan een gezond, veilig en duurzaam klimaat voor alle medewerkers van de RUG. Binnen de RUG werkt de arbodienst nauw samen met het Student Service Center waar studentenpsychologen, studentendecanen en trainers, die hetzelfde doel nastreven voor de studenten van de RUG.

U gaat werken in een multidisciplinair team met bedrijfsmaatschappelijk werkers, de bedrijfsverpleegkundige en de doktersassistente, als adviseur van medewerkers en leidinggevenden. U vervult de rol van adviseur van medewerkers en management. Advisering over verzuim en re-integratie hoort daar nadrukkelijk bij, maar aandacht voor preventie en duurzame inzetbaarheid van medewerkers eveneens. Leefstijlinterventies en verlaging van psychosociale arbeidsbelasting – “werken aan het weten van de grenzen”- zijn daarom belangrijke onderwerpen voor de arbodienst. De kernwaarde in al deze advisering is empowerment van medewerker en leidinggevende.

Functiebeschrijving

Wat zoeken wij:

Voor deze opleidingsplaats willen we in contact komen met een enthousiaste jonge arts en/of een collega uit een curatief specialisme die geïnteresseerd is in een carrière in de bedrijfsgezondheidszorg.
- bent u een arts in hart en nieren die zich verder wil ontwikkelen als coach en adviseur?
- bent u een zelfbewuste teamspeler met een professionele, onafhankelijk instelling en de ambitie om bij te dragen aan onderzoek?
- wilt u tijd hebben om de problemen waar uw patiënten mee komen goed door te spreken?

Dan willen we u van harte welkom heten bij onze interne arbodienst.

Functie-eisen

Wat vragen wij:
- aantoonbare klinische ervaring
- een goede beheersing van het Engels in woord en geschrift
- grote communicatieve vaardigheid
- empathisch vermogen, enthousiasme en betrokkenheid
- beoordelingsvermogen
- de bereidheid om de opleiding tot bedrijfsarts te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 48 maanden.

Wij bieden afhankelijk van uw opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.545,- tot maximaal € 4.852,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor maximaal de duur van de 4-jarige opleiding tot bedrijfsarts. Tijdens de opleiding zult u 4 dagen per week op de arbodienst werkzaam zijn, 1 dag per week dient te worden besteed aan de cursusdagen van de opleiding. De RUG stelt u in de gelegenheid deze opleiding te volgen.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Solliciteren:
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 11 mei 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

De RUG is een inclusieve organisatie: Een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de Recruitment code en de Code of Conduct for the recruitment of researchers van het Europese Commissie.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Odette Ruyters, hoofd Arbo, Milieu en Duurzaamheid
050-3635919.

Peter Flach, coördinerend bedrijfsarts
050-3635534
P.A.Flach@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219224

Digitaal sollicitatieformulier