Coördinator ondersteuning en ontwikkeling onderwijsapplicaties (2,0 fte)

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de studenten en edewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Centrum voor Informatietechnologie
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een vooraanstaand landelijk en Europees expertisecentrum op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met ca. 250 medewerkers beheert het CIT de benodigde faciliteiten en ondersteunende processen voor ca. 31.000 studenten en 5.600 medewerkers. In lijn met het strategisch plan van de universiteit ligt de focus in onderwijs-IT op actief leren en op campusopleidingen; de focus in onderzoek-IT ligt op menselijke gegevens en Big Data-technologieën. Deze staan bovenop uitstekende IT-infrastructuur ter ondersteuning van personeel en studenten, inclusief bedrijfsbeheersystemen.

Met personeel en faciliteiten die van het hoogste niveau zijn, kan het CIT optreden als enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. Dit wordt verbeterd door de integratie van klanten in de organisatie te verbeteren, waardoor diensten kunnen worden ontwikkeld samen met mensen die ze gebruiken. De kracht van de universitaire gemeenschap wordt dus gebruikt om te innoveren en de kwaliteit in de hele organisatie te verbeteren. Dit leidt tot een universiteit van Groningen die aantrekkelijk is voor studenten en onderzoekers vanwege de high-end IT-faciliteiten.

Onze kernwaarden zijn: respect, collegialiteit, samen, fun, openheid en commitment.

Functiebeschrijving

Studenten, docenten en onderwijsondersteuners maken steeds vaker gebruik van onderwijsapplicaties. Om de vraag vanuit het onderwijs goed te kunnen ondersteunen is enerzijds inzicht nodig in de wensen en processen vanuit het onderwijs, anderzijds is kennis en inzicht nodig in hoe bestaande (of nieuwe) onderwijsapplicaties ingezet kunnen worden om aan de klantvraag te voldoen. Deze ondersteuning wordt verzorgd door een multidisciplinair team met daarin gebruikersondersteuning en advisering, functioneel en technisch beheer, maar ook innovatie in de vorm van het adviseren over en implementeren van aangeschafte applicaties of het zelf technisch ontwikkelen en integreren van applicaties.

Om het geheel van onderwijsapplicaties beter te ondersteunen en de vraag naar innovatie beter te kunnen bedienen, breiden wij het aantal coördinatoren uit van twee naar vier. Wij zijn op zoek naar collega’s voor het cluster Leeromgeving en voor het cluster Onderwijslogistiek. Je werkt samen met deze coördinatoren, de rest van het team van 20-25 parttime student-assistenten, vier ontwikkelaars/beheerders en de diensteigenaar. De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van één of meer onderwijsdiensten en moeten in staat zijn om het werk van een collega coördinator over te nemen. De coördinatoren werken onder leiding van de diensteigenaar.

De verdeling van diensten is als volgt:
- cluster Leeromgeving met daarin de diensten Studentportal, Leeromgeving, Digitaal Toetsen en Automatische Collegeopnamen en bijbehorende applicaties Blackboard, building blocks en diverse geïntegreerde aangeschafte applicaties en Presentations2Go; de nieuw aan te stellen coördinator zal samen met de huidige coördinator(en) zorg dragen voor de diensten en de projecten
- cluster Onderwijslogistiek met daarin de diensten Onderwijs Catalogus, SIS, Roosters, Career Services, Vak- en Curriculumevaluaties, Kwaliteitszorg en bijbehorende applicaties Ocasys, Progress, Syllabus, Grad Leaders, Blue Evaluations, Quamatrix; de nieuw aan te stellen coördinator zal zorg dragen voor de vernieuwing van o.a. Ocasys en samen met de huidige coördinator(en) zorg dragen voor de diensten en projecten.

Naast de samenwerking binnen het team waarin je werkt, werk je nauw samen met de drie andere teams binnen ESI: Docentprofessionalisering, Toetsondersteuning en Educational Innovation and research.

Je biedt passende ondersteuning en advisering in een omgeving die een robuuste dienstverlening vereist maar ook een flexibele oplossingsgerichte houding. Naast een sterk analytisch vermogen beschik je over goed inzicht in academisch onderwijs, onderwijsprocessen en de bestuurlijke organisatie. Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om onderwijskundige activiteiten te vertalen naar bestaande en mogelijke nieuwe ICT-oplossingen die passen binnen de onderwijsdiensten en de onderwijsketen van de RUG.

Functie-eisen

- een afgeronde WO-opleiding
- minimaal vijf jaar relevante werkervaring met de ondersteuning van onderwijs en onderwijsvernieuwing
- minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een functie waarin communicatie met (eind)gebruikers belangrijk was
- ervaring met grote en complexe (onderwijs)organisaties
- ervaring met innovatieve onderwijsprojecten en ICT
- ervaring met het analyseren van verschillende wensen en vertalen naar eenvoudige herbruikbare oplossingen
- ervaring met helpen bij het oplossen van problemen van gebruikers
- goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid
- kennis van de gebruikte onderwijsapplicaties is een pre
- kennis van zaken als HTML, Excel, software-ontwikkeling is een pre.

De persoon die wij zoeken scoort hoog op de competenties analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.709,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand tot maximaal € 4.978,- (schaal 11) bruto per maand. Het betreft een fulltime aanstelling voor de periode van 2 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een positieve beoordeling.

Datum indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 23 april 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Mevrouw dr. L.D. Bakalis
050-3638520
l.d.bakalis@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 219107-08

Digitaal sollicitatieformulier