Ervaren Trainer/Adviseur Hoger Onderwijs (0,8-1,0 fte)

Organisatie
Rijksuniversiteit GroningenAfdeling
Donald Smits Centrum voor Informatie Technologie

De Rijksuniversiteit Groningen is een universiteit waar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek internationaal hoog staan aangeschreven. Op vrijwel alle wetenschapsgebieden verzorgt zij opleidingen voor bachelor-, master- en PhD-studenten. Ook biedt de RUG een stimulerende onderzoekomgeving, waarbij actief wordt samengewerkt met bedrijfsleven, overheden en burgers. Studenten en promovendi vanuit de hele wereld komen voor kortere of langere tijd in Groningen studeren en onderzoek doen. De Rijksuniversiteit Groningen heeft al 400 jaar sterke en vitale wortels in het Noorden van Nederland.

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) is een vooraanstaand expertisecentrum op ICT-gebied met als missie “Wij willen graag je partner zijn met betrouwbare en innovatieve digitale diensten”.

De vacature is bij de afdeling Educational Support & Innovation (ESI). ESI ondersteunt het onderwijs in brede zin als kennis- en expertiseafdeling. Het concentreert zich op docentprofessionalisering, kwaliteitszorg in het hoger onderwijs en onderwijsinnovatie met focus op ICT. De overkoepelende doelstelling is kwaliteitsverbetering van het hoger onderwijs. ESI draagt daaraan bij door onder meer het verzorgen van de basiskwalificatie onderwijs, de senior kwalificatie onderwijs en maatwerktrainingen voor docenten.

Voor ESI zoeken wij een docententrainer/adviseur Hoger Onderwijs.

De RUG werkt aan haar onderwijsmissie in een internationale omgeving waar ontwikkeling, ambitie en betrokkenheid de kern van het handelen vormen. U bent als docententrainer/onderwijsadviseur medeverantwoordelijk voor activerend en kwalitatief goed onderwijs in een academische gemeenschap. U doet dit door op een bevlogen en inspirerende manier didactische docententrainingen te ontwerpen, te verzorgen of te organiseren. Een tweede belangrijke taak is advisering en ondersteuning van opleidingen en docenten bij curriculumverbetering en kwaliteitszorg.

ESI is gestart met het project Permanente Educatie dat een antwoord geeft op de vraag hoe ervaren docenten continu aan hun verdere professionalisering en onderwijsverbetering kunnen werken. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is een stimulerend, uitdagend, gevarieerd, hoogwaardig en aantrekkelijk aanbod dat inspeelt op de vraag van docenten, opleidingen en faculteiten. De nieuwe collega speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen en uitvoeren van dit nieuwe aanbod.


Functiebeschrijving
- verzorgen van professionaliseringsactiviteiten, coachingstrajecten en trainingen voor docenten Hoger Onderwijs
- bijdragen aan de ontwikkeling van het aanbod/ modules op het terrein van onderwijsontwikkeling, docentprofessionalisering en kwaliteitszorg
- adviseren en begeleiden van individuele docenten over didactische vragen en cursusontwikkeling
- invulling geven aan universitaire speerpunten als permanente educatie, internationalisering en/of learning communities.


Functie-eisen
- een goede gesprekspartner voor collega’s, docenten en leidinggevenden in het onderwijs; u schakelt daarbij gemakkelijk over op het Engels
- een afgeronde relevante academische opleiding
- ruime werkervaring met projectleiding, ontwerp, advisering en training (bij voorkeur in het Hoger Onderwijs)
- op de hoogte van recente ontwikkelingen rondom de basiskwalificatie onderwijs, permanente educatie, internationalisering en onderwijsvernieuwing in het wetenschappelijk onderwijs
- uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Engels en het Nederlands
- u bent communicatief, sociaal vaardig, ICT-vaardig, klantgericht en enthousiast.


Arbeidsvoorwaarden
Contractduur: 48 maanden.
De Rijksuniversiteit Groningen biedt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van € 4654,- (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van het project (vier jaar). Solliciteren U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 28.09.2016 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Maximum salaris: 4654.


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Drs. J.A. Mulder, coördinator docentprofessionalisering), 050-3635810 / 06-12473411
j.a.mulder@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 216253


Digitaal sollicitatieformulier